Musikkanmeldelse: Store P - «Rommet»

Vanskelig å ikke havne på yatzy-kjøret igjen

Store P returnerer fra sin magiske studioverden med drømmende lydlandskap, sjarmerende selvdyrking, griseprat og episk R&B.

Foto: NMG/G-Huset
Foto: NMG/G-Huset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når samtlige av hovedstadens største aviser triller terningkast 6 for debuten din, innebærer det som regel en storsatsing for å smi videre mens jernet er varmt.

For Store P var det på mange måter motsatt.

Etter den unisone spaltehyllesten bar det rett tilbake til Fyllingsdalen, hvor han – med unntak av turnering og sin velfortjente Spellemann – stort sett holdt seg unna det nasjonale medierampelyset som hadde blitt rigget opp for ham.

Over tre og et halvt år senere har lampene blitt omdirigert mot andre debutanter og stjerneskudd, men forventningene til rapperens oppfølger, «Rommet» har likevel fått stadig vekst takket være flere svært lovende singler.

For ikke å glemme en særdeles overbevisende live-opptreden under årets by:Larm.

Til tross for skivas noe seige åpning og avslutning (hvis vi ser bort fra bonussporet med Mats Dawg, Cezinando og unggutten Macho Mayne), suger hovedpersonen lytteren raskt inn i sin kompromissløse verden med stemningsskapende studioassistanse fra Marty Brown, Sexysnake og Sigurd Lauritzen.

En både underholdende og behagelig reise mellom deilig politisk ukorrekt A-Laget-griseprat («Nais Body»), det etterlengtede Unge Ferrari-samarbeidet som endelig dukket opp («Kombo») , og ikke minst uvanlig sjarmerende selvdyrking på «Meg meg meg» («Har en fire kilos svinestek i ovnen til meg selv»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer