Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vanskelig å ikke trekke på smilebåndet av Spektor

Regina er fortsatt en leken pianopopdame.

Foto: Mark Humphrey/AP/NTB Scanpix
Foto: Mark Humphrey/AP/NTB Scanpix Vis mer

ALBUM: Regina Spektor har etter fem albumutgivelser plassert seg trygt i kategorien «pianoforteller».

Med sjarm, vidd og humor lager hun piano- og vokaldrevne låter med popfot og en tidløs, sjangeroverskridende kvalitet.

Fortellerfokuset er både hennes styrke og svakhet.

«What We Saw From The Cheap Seats»

Regina Spektor

4 1 6
Plateselskap:

Sire/Warner

Se alle anmeldelser

På plussiden har Spektor en sjelden tilstedeværelse og ekspressivitet i formidlingen, godt hjulpet av en sterk og klangfull stemme med bredde.

Det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet av lekenheten hun utviser som menneskelig trompet i «The Party» og tøysete italiener i «Oh Marcello», og i 50-tallsballaden «How» feier hun glatt til side forestillinger om at hun tyr til humor for å kompensere for stemmeprakt.

Men selv om hun i det trillende førstesporet «Small Town Moon» leverer en virkelig førsteklasses låt, får musikken tidvis litt for mye preg av akkompagnement, så lenge det teatralske er i førersetet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling