Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å jobbe med Persbrandt

Peter Haber forteller at det var tøft å samarbeide med Persbrandt under innspilling av «Beck». 

RUSFRI: Mikael Persbrandt har tidligere slitt med misbruk av alkohol, og har også blitt tatt for besittelse av narkotiske stoffer. Nå har han vært rusfri i to år. Foto: AFP / NTB Scanpix
RUSFRI: Mikael Persbrandt har tidligere slitt med misbruk av alkohol, og har også blitt tatt for besittelse av narkotiske stoffer. Nå har han vært rusfri i to år. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I TV-serien «Beck» holdt politikollegene Martin Beck og Gunvald Larsson sammen i tykt og tynt, til tross for forskjellene. I kulissene var ting mer komplisert, skal vi tro Peter Haber. Han spilte rollen som Beck, mens Mikael Persbrandt ga liv til karakteren Gunvald.

I podcasten «Nemo møter en venn» innrømmer Haber at det i perioder var veldig vanskelig å jobbe med Persbrandt.

- Veldig mange perioder var det helt fantastisk å jobbe med Micke. I andre perioder var det ganske vanskelig, det må jeg si, sier Haber.

- Var ikke forberedt

Det har lenge vært kjent at Persbrandt har slitt med misbruk av alkohol. Han har også blitt tatt for besittelse og bruk av narkotiske stoffer.

I 2014 ble han tiltalt for kjøp av 12 gram kokain, og ble dømt til fem måneders fengsel. Dommen ble senere redusert til to måneders fengsel og 75 timers samfunnstjeneste.

I dag har Persbrandt vært rusfri i to år. På spørsmål fra progamleder Nemo Hedén, om hvorvidt han merket noe til kollegaens tidligere kaos, svarer Haber det påvirket både ham og resten av teamet på flere måter.

SEERFAVORITT: Peter Haber i rollen som Martin Beck. 
SEERFAVORITT: Peter Haber i rollen som Martin Beck.  Vis mer

- At han ikke kom, at han ikke var forberedt. Og det var en rak motsetning til mitt temperament. Det er likevel ikke slik jeg husker mitt samarbeid med Mikael best. Mitt primære minne, som jeg bærer i mitt hjerte, er de periodene hvor samarbeidet fungerte veldig bra, sier han.

Skryter av Hivju

I podcasten forteller han også om hvordan det var å få inn norske Kristoffrer Hivju i serien. Han kom inn i rollen som Becks nye makker, etter at Persbrandts karakter, Gunvald, døde.

Haber forteller at det ble ramaskrik da serieskaperne tok livet av karakteren, og folk ga beskjed om at de ville slutte å se på serien.

- Så kom Kristoffer Hivju, den rødskjeggede nordmannen, og så ble det enda høyere seertall. Hva det skyldes vet jeg ikke, men han er veldig, veldig bra, synes jeg, sier Haber.

Han mener det var smart at man ikke erstattet Gunvald med en ny Gunvald, men gikk for noe helt annet, og legger til at samarbeidet med Hivju har vært veldig morsomt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media