Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å skilles fra en sånn film

LONDON (Dagbladet): Årets filmsuksess i USA og Europa er «L.A. Konfidensielt». Mannen bak suksessen er den usnobbete regissøren Curtis Hanson. Det var han som fikk ideen, plukket skuespillere og drev filmen fram til en suksess. Han var også den som virkelig trodde filmen skulle slå så godt an.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisdryss til «L.A. Konfidensielt»

- Dette er nesten et eventyr, og det blir sannelig ikke lett å komme seg videre. Denne filmen har vært som et ekteskap. Jeg trenger virkelig en skilsmisse for å komme meg videre, sier Curtis Hanson, som tidligere har laget filmer som «Vitnet i vinduet», «Hånden som rører vuggen» og «The River Wilde».

- Det er ingen tvil om at dette er min film. Jeg tente selv på manuset, valgte selv musikken og innså underveis at vi måtte spille musikken på settene for å få filmen slik vi ønsket, forteller regissøren.

Ble hektet

Suksessfilmen bringer oss tilbake til 50-åra. Bort fra effektene, bort fra råskapen og bort fra samtida. Men det var slik Hanson ville ha «L.A. Konfidensielt».

Skal vi tro regissøren er det faktisk en tilfeldighet at «L.A. Konfidensielt» ble filmatisert. Curtis Hanson leste boka som ren underholdning. Men underveis ble han hektet.

- Jeg likte figurene i boka, og så muligheten for å lage en underholdende film. Dessuten handler jo dette manuset om nesten den perfekte sammensvergelsen, sier Hanson.

- Los Angeles var optimismens tid i 50-åra, akkurat som i dag. Men innenfor en optimistisk ramme hender det jo så mye. Jeg er dessuten selv født i Los Angeles, og betrakter byen også som stedet for de tapte illusjoner, sier han.

Det er fire år siden Curtis Hanson kjøpte filmrettighetene til boka. Han slet litt med å finne finansielle partnere, men flere kom på banen etter suksessen med «The River Wilde».

- Etter den suksessen løste problemene seg. Det neste var å skaffe skuespillere, og jeg valgte først to ukjente australiere fordi de passet til rollene. Jeg følte fra begynnelsen av at jeg var i ferd med å lage noe spesielt, sier Curtis Hanson til Dagbladet.

Gått gradene

Curtis Hanson forteller til Dagbladet at han har gått gradene som regissør i Los Angeles, men at han nå føler seg etablert. Suksessene har gjort ham til en «het» person i filmbyen.
- Men «L.A. Konfidensielt» er liksom min film. Dessuten er jeg svært glad for at forfatteren likte filmen og hevdet at han kjente igjen personene han skapte da han skrev boka, sier Curtis Hanson.

TRØBBEL: Kim Basinger spiller den luksusprostituerte Lynn Bracken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!