Vant - men så showet på tv

Eminem ble den store vinneren under American Music Awards i natt, som ble loset i land i velkjent stil av familien Osbourne.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Eminem vant i alt fire priser _ og banket sin største utfordrer på rappscenenn, Nelly. Han fikk imidlertid med seg en pris under utdelingen, mens Eminem, som er den artisten som har solgt desidert flest album i verden i 2002, tok ikke bryet med å være tilstede i salen under utdelingen. Mekhi Phifer fra Eminems halvbiografiske film «8 Mile», som har Norgespremiere 24. januar, tok i mot prisen for beste hip-hop-album på vegne av Eminem mens han hadde hovedpersonen på mobiltelefonen.

R&B-sangeren Ashanti strålte imidlertid om kapp med de øvrige stjernene i Shrine Auditorium i Los Angeles, og det hadde hun all grunn til: 22-åringen, som har solgt over tre millioner av sitt debutalbum, fikk to priser; beste pop/rock-nykommer og beste hip/hop/R&B-nykommer.

- Dette er helt fantastisk _ og helt uventet, smilte hun.

På flørter'n

Reality-familien Osbourne, som fortsatt skaker opp det bedagelige rikmannsstrøket Beverly Hills, åpnet prisdrysset i natt på sitt eget småkaotiske vis. Da de kom på scena, virket hele familien klare for å få nye partnere. Jack satt seg på fanget til Britney Spears, mens Kelly flørtet med Justin Timberlake _ og mor og far Osbourne var interessert i foreldrene til det tidligere paret. Utover showet var det håpløst for tv-seerene å følge familien. Familiens stadige banne-utbrudd ble krevende for tv-sensuren.

Sheryl Crow fikk den første prisen under den 30. American Music Awards. Hun fikk prisen beste kvinnelige pop/rock-artist med sin sommerplate «C'mon, C'mon». Hun aksepterte prisen foran millioner av tv-seere med en t-skjorte med påskriften «War is not the answer».

- Krig er ikke et svar på våre problemer. Den beste løsningen på våre problemer er å ikke ha fiender, forklarte Crow bak scenen etter hun tok i mot prisen. Hun mener at en krig er basert på grådighet.

Mintes Gibb

Sir Elton John fikk stående ovasjon for sin framføring av «Tiny Dancer» sammen med Tim McGraw. Bak scenen sa John at han var svært sjokkert over arrestajonen av The Who-stjernen Pete Townshend, som har innrømmet å ha betalt for barnepornografi på internett.

- Jeg er en venn av Pete. Jeg elsker Pete, og jeg mine tanker går til ham nå, sa John, som også var opprørt og sjokkert over Bee Gee Maurice Gibb brå bortgang. Popcountry-stjernen Shania Twain, som også opptrådte under showet, uttrykte også sin sorg over Gibbs død.

- Vi vokste jo opp med å høre deres musikk, sa Twain.

PROTEST: Sheryl Crow med sin egen protest mot krigsopptrappingen i Gulfen.
FLØRT: Mor Osbourne la an på flere av gjestene - her må Justin Timberlake hilse på bikkja.
UTEN: Britney Spears måtte klare seg uten pris, men fikk opptre.