Vant 110.000 på dataspill

Norsk 21-åring seiret i «Warcraft III».

(Dagbladet.no): I fjor tok 21-åringen Olav Undheim seg et friår fra datateknikk-studiene ved NTNU i Trondheim, og bestemte seg for å satse på dataspill. Ikke hobby-spilling, men profesjonell e-sport der spillerne deltar i internasjonale turneringer med høye pengepremier.

Dette skulle vise seg å bli lønnsomt for Undheim, som spiller strategispillet «Warcraft III» under navnet «Creolophus».

I natt stakk han av med førsteplass i «dataspillenes OL», World Cyber Games i Seattle, USA. Seieren over den kinesiske spilleren Li «Sky» Xiaofeng ga Undheim en premiesum på 20.000 dollar, rett i underkant av 110.000 kroner.

- Jeg ble litt overrasket, sier Undheim på telefon til Rogalands Avis.

Undheim hadde egentlig tenkt å gå tilbake til studiene etter friårets slutt, men denne seieren har gitt ham mersmak:

- For to måneder siden var jeg tilbake på skolebenken ved NTNU i Trondheim etter et friår. I friåret hadde jeg «Warcraft III» som levevei. Nå er jeg litt i tvil om hva jeg skal gjøre videre. Det er jo litt dumt å slutte nå som jeg nettopp har vunnet VM, sier Undheim til Rogalands Avis.

Den kinesiske finalisten som ble slått, «Sky», er regnet som en av verdens beste «Warcraft III»-spillere. Han har vunnet turneringen to år på rad tidligere, og det er ikke bare Undheim som ble overrasket over seieren - som gjorde ham til den første nordmannen som har vunnet turneringen.

VANT STORT: Den norske 21-årigen Olav Undheim stakk av med førsteprisen i «spill-OL». Foto: WCG / SCANPIX
VANT STORT: Den norske 21-årigen Olav Undheim stakk av med førsteprisen i «spill-OL». Foto: WCG / SCANPIX Vis mer
«WARCRAFT III» Undheim ble mester i strategispillet «Warcraft III».