Vant 300.000 kroner på PC-spill

Jørgen «XeqtR» Johannessen leder verdens beste Counter Strike-lag.

Interessert i spill? Sjekk ut spillbloggen!

(Dagbladet.no): Det er få som vil kjenne igjen Jørgen Johannessen på gata i Norge. Lærerstudenten er derimot et godt kjent fjes i 20 millioner asiatiske hjem.

Under navnet «XeqtR» leder han NoA, en høyt respektert, virtuell klan med topplasseringer i det populære online-spillet «Counter-Strike» (CS).

Han, og hans norske lagkamerater, Lars «Naikon» Olaisen og Ola «elemenT» Moum, har dataspill og CS som fulltidsjobb.

- Her i Sør-Korea regnes dette som en høyt respektert jobb. Arrangørene gjør alt de kan for oss, og behandler oss veldig bra, fortalte han under et tidligere intervju med Dagbladet.no.

VM-vinnere

I går var det klart for finalerunden i World E-sports Games i «Counter-Strike». Jørgen og resten av NoA befant seg i Bejing, Kina, under spotlighetene i et TV-studio. Klare til å møte den aller siste og gjeveste motstanderen, 4Kings fra England.

Ifølge Jørgens hjemmeside tapte NoA første runden, 13 - 9. 


De to neste rundene falt allikevel i NoAs favør, med henholdsvis 13 - 5 og 13 - 9 poeng. Med to seier av tre mulige, ble de i går erklært og feiret som vinnere av VM i «Counter-Strike». Og 50.000 dollar, i overkant av 300.000 kroner, rikere.

- Vi er veldig fornøyd med å ha tatt denne seieren over et så godt lag som 4Kings er, står det blant annet å lese på Jørgens hjemmeside.

Neste punktet på programmet er verdens største spillturnering i Kina, der CS er som nasjonalsport å regne.

100.000 tilskuere er ventet å få med seg dette arrangementet og med det også se hva «XeqtR» kan best.

FORBEREDELSER: Et spill krever svært nøye strategisk planlegging og inngående kjennskap til motstanderen og kartet som vil bli brukt.