Vant en bok

Alle bøkene til Synne ble ødelagt i brann. Hun er en av vinnerne i vår konkurranse på Verdens bokdag.

På mandag feiret vi Verdens bokdag. Dagbladet.no arrangerte konkurranse der innsenderne med de beste begrunnelsene kunne gi bort en bok til noen de var glad i. 7 heldige venner og familemedlemmer får bok i posten.

Venninnen til Une Tangen mistet alt hun eide i brannen i Fredensborgveien i Oslo for litt over en måned siden. Synne får boken «Oppdageren» av Jan Kjærstad i posten.

- Alle bøkene mine er ødelagte på grunn av vannskader, forteller Synne Ravlo til Dagbladet.no. Hun bodde ikke i den delen av huset der brannen startet, men røyk og vann har likevel gjort alle eiendelene hennes ubrukelige. Hele bygården er nå under rivning.

- Nå bor jeg veldig midlertidig i en låneleilighet. Jeg prøver å få tak i noe nytt, det er ikke så lett. Men dette kom som en hyggelig overraskelse, jeg er veldig glad i bøker, og jeg visste ikke noe om at Una hadde deltatt i konkurransen.

De andre vinnerne

En håpefull søster ønsker famileutvidelse og gir kokeboken «Flørt» til sin kokekyndige bror. Boken skal inspirere til flere romantisk sommerflørter framover. Les innlegget.

En omtenksom datter gir «Sa mor» av Hal Sirowitz til nettopp sin mor. Datteren har møtt forfatteren i New York, og funnet ut at hun er heldigere med sitt opphav enn Sirowitz. Moren kan nok likevel ha godt av å lese boken, skriver hun.

«Askildsens samlede» går til Cathrine Bores gode franske arbeidskollega Delphine, slik at hun kan bli enda bedre i norsk og oppleve norsk litteratur på sitt beste.

Ann vil gjerne sitte barnevakt for sittt tantebarn, som elsker Donald. Det gjør barnevakten også, som ser fram til leggestunder med Mathias og «Carl Barks samlede». Barnevakten lover å være engasjert og ofre all tid på barnet - helt til det sovner, mens foreldrene skal få pleie ekteskapet.

Oppmuntring i hverdagen går til Solveigs venninne som har hatt en tøff tid i det siste, med tap av nær familie. Marianne har dessuten bursdag til fredag, og får «Geisha» av Arthur Golden i posten.

Til slutt hjelper Dagbladet.no et søskenpar på vei ut av en begynnende konflikt. Magni og broren Lars har alltid vært glade i å lese. Nå har begge flyttet hjemmefra, og sliter med å dele boksamlingen fra barndommen. Lars får «Så rart» av Inger Hagerup i posten, mens søstra med god samvittighet kan ta den fillete og utleste utgaven fra barndomshjemmet.

Alle vinnerne får bøkene tilsendt i posten. Vi trenger adressen til Bente Kalsnes mor som skal få «Sa mor» i posten. Ta kontakt mail.

Takk til alle innsendere! Les alle bidragene som kom inn i konkurransen.

MISTET ALT I BRANN: Fredensborgveien 41 B ble totalskadet i brann 20.mars i år. Da mistet Synne blant annet alle bøkene sine.Foto: Scanpix