Vant en million kroner - igjen

Espen Lind gikk for bandet «Shining».

FIKK PRIS: Juryleder Espen Lind overrekte Statoil-stipendet til Shining i kveld. Til høyre Odd Magnus Williamson. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FIKK PRIS: Juryleder Espen Lind overrekte Statoil-stipendet til Shining i kveld. Til høyre Odd Magnus Williamson. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jazz- og metalbandet «Shining» ble i kveld tildelt Statoil-stipendet 2013.

Prisen, som deles ut hvert år på by:Larm, er på en million kroner, og blir fordelt over to år.

Produsenten og låtskriveren Espen Lind er i år som i fjor prisens juryleder.

- Vi vil at millionen skal bli til fem millioner - Vi ser på hvem av de nominerte som vi tror en million kroner gjør det største utslaget for. For noen er det kanskje for tidlig å få så mye penger, mens andre har kommet for langt.

- Vi ønsker ikke at den millionen bare skal holde liv i nok et band ute på veien. Vi vil at millionen skal gå til noen som kan gjøre den om til fem millioner, sa Lind til Dagbladet tidligere i uka.

Det er sjette gangen stipendet deles ut i år, som før har gått til Ida Maria, Mathias Eick Quartet, Ingrid Olava, Kvelertak og Jarle Bernhoft.

- Ingen av kandidatene pekte seg klart ut - Etter juryens første møte var det ingen av kandidatene som pekte seg klart ut, og det var flere personlige favoritter. Etter en grundig gjennomgang av søknadene, og etter å ha sett alle spille live, så var det likevel en enstemmig jury som landet på årets vinner, står det i dommerbegrunnelsen.

PRISENS ANSIKT UTAD: Espen Lind er juryleder for Statoilstipendet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISENS ANSIKT UTAD: Espen Lind er juryleder for Statoilstipendet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Årets vinner fremstår helt overlegne på en scene og leverer teknisk avansert og original musikk som står ut i mengden, skriver dommerpanelet videre.

For to og et halvt år siden fikk bandet også et stort stipend, men den gangen var det fra bandet a-ha de ble tildelt penger. Bandet varma også opp for a-ha på Ullevaal Stadion sommeren 2010.

Disse var nominert:

- Highasakite
- Mikhael Paskalev
- Ida Jenshus
- Young Dreams
- Thomas Dybdahl
- Truls
- Blood Command
- Elephant9 w/Reine Fiske
Monica Heldal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer