OVERRASKENDE VINNER: Halkawt Mustafa vant Folkets Amanda 2016 for filmen «El Clásico». En film som nesten ikke er sett på kino. - Jeg solgte huset mitt for å lage denne filmen, forteller han. - Nå er det verdt det, sier han. Video: Nina Hansen / Gabrielle Graatrud / Dagbladet Vis mer

Vant Folkets Amanda: - Jeg solgte huset mitt for å finansiere denne filmen, og nå får jeg betalt tilbake!

Folkeprisen gikk til «El Clásico».

(Dagbladet): I løpet av sommeren har Dagbladets lesere hatt mulighet til å stemme fram sine favoritter blant alle årets norske filmer.

I første runde ble fem finalister kåret, og tre spillefilmer og to dokumentarer har de siste ukene knivet om å vinne en egen folkepris under Amandaprisutdelingen i Haugesund.

Og nå er fasiten kommet.

Folket har stemt fram «El Clásico» som sin favorittfilm i år.

- Tusen takk til min kone, og alle som har vært med å lage den filmen, sier regissøren bak filmen, Halkawt Mustafa etter å ha mottatt prisen fra scenen.

«El Clásico» er en roadmovie om fotball og kjærlighet. To kortvokste, kurdiske brødre kaster seg på en firehjuling, og legger ut på en farefull ferd fra Irak til Spania for å møte fotballidolet Cristiano Ronaldo. Alt for å imponere faren til kvinnen en av dem vil gifte seg med.

Filmen er langt fra en storproduksjon. Regissøren har solgt huset sitt for å finansiere filmen, mens hovedrolleinnehaverne bokstavelig talt ikke hadde noen filmerfaring før filminnspillinga.

- De i bor i en lite landsby med 350 innbyggere, uten kinosal. Første gang de så en kinofilm var filmen de spilte i, har Mustafa tidligere sagt til Dagbladet.

Etter prisutdelingen sier han at all jobben med filmen har vært verdt det.

- Jeg solgte huset mitt for å finansiere denne filmen, og nå får jeg betalt tilbake!