Hilde Hagerup om «Bestefar og jeg sparer til hund»

Vant Gullruten for «Snøfall». Nå har Hilde Hagerup prøvd å skrive morsomt - for første gang

Hilde Hagerup (40) har en far som vil gi barna hennes is og godteri. Hun brukte ham som modell i barneboka si.

HUND TIL BESVÆR: At Hilde Hagerup er bedre til å skrive om hunder enn å lufte dem, kom til syne da hun møtte Bellmann i Nesoddens gater.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HUND TIL BESVÆR: At Hilde Hagerup er bedre til å skrive om hunder enn å lufte dem, kom til syne da hun møtte Bellmann i Nesoddens gater.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg prøver å være en sånn mamma som sier til barna mine at de kan få en gulrot, mens faren min sier de kan få godteri og is. Faren min er modell for bestefaren i boka. En sånn bestefar som bare kjører på med alt som er moro.

Hilde Hagerup vandrer rundt i sitt gamle nabolag på Nesodden. Her ligger tomannsboliger og firemannsboliger tett, med trampoliner i hagen og mer eller mindre velstelte blomsterbed.

- Jeg tenker meg at Pelle og moren bor sånn som dette, og så bor bestefaren rett borti veien. Men med tanke på alle hundene som bor på Nesodden, hvorfor er ingen av dem ute på luftetur?

Nå har det seg sånn at Pelle er hovedperson i Hagerups siste barnebok, «Bestefar og jeg sparer til hund». I boka heter hunden Frokost, et hundenavn Hilde har brukt fordi faren hennes ønsket å ha en hund med dette navnet så han kunne gå ut i skogen og rope: «Frokost! Frokost!» Og hennes nåværende søken etter en luftende hund, er enkelt og greit fordi en hund hadde passet fint på bildet.

Tilpasser geografien

- Når jeg skal skrive, ser jeg nesten alltid for meg et fysisk sted jeg kjenner godt. Det gir ramme til historien, og så gjør jeg om og tilpasser geografien så det passer til det jeg trenger i fortellingen. Da jeg skrev om bestefar og Pelle, tenkte jeg på rekkehusene her, og så la jeg inne et bedehus som egentlig ligger der jeg vokste opp i Fredrikstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer