Nominerte til Gullruten 2019:

Vant i fjor - kan vinne samme pris i år

Her er nominasjonene til Gullruten 2019.

PROGRAMLEDER: Bård Tufte Johansen fikk prisen for beste mannlig programleder under Gullruten 2018. I år kan han vinne igjen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Bård Tufte Johansen fikk prisen for beste mannlig programleder under Gullruten 2018. I år kan han vinne igjen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

11. mai vil årets Gullruten-utdeling holdes i Grieghallen i Bergen. Fredag formiddag ble nominasjonene presentert på Edderkoppen Scene i Oslo.

Nytt for året er at kategoriene som før har vært kjønnsdelte, nå er slått sammen. Det vil si at i stedet for årets kvinnelige og mannlige programleder og skuespiller, så blir det «årets programleder» og «årets skuespiller».

Komiker Sigrid Bonde Tusvik skal lede for prisutdelingen for tredje gang. De nominerte til fagprisene blir presentert fredag ettermiddag.

Kan vinne igjen

Programleder for «Nytt på nytt» Bård Tufte Johansen vant «årets mannlige programleder» i fjor. I år er han nominert igjen. I tillegg er han blant de nominerte til årets publikumspris, som kåres av publikums stemmer.

NRK-serien «Heimebane» tok storeslem i fjor og vant hele tre priser. I år er ikke serien nominert i det hele tatt.

Else Kåss Furuseth ligger an til å ta årets storeslem og er nominert til hele tre priser for programmet «Else om: Selvmord», i tillegg til publikumsprisen.

Økonom Silje Sandmæl er nominert til tre priser for programmet «I lomma på Silje», hvor hun hjelper kjendiser med å få orden på økonomien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer