Vant kveldens gjeveste Spellemannpris, men var ikke til stede for å motta hederen

Marcus & Martinus er Årets Spellemann.

I FINLAND: Marcus & martinusFoto: Siv Johanne Seglem
I FINLAND: Marcus & martinusFoto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SENTRUM SCENE (Dagbladet): Musikk-Norge feirer året som gikk ved å dele ut et par dusin bronseharper under kveldens Spellemann.

Den gjeveste prisen gikk til Marcus & Martinus, Norges største popstjerner for tida, som reiser Norden rundt og opptrer for titusener av mennesker om gangen.

De ble tildelt prisen for Årets Spellemann, men var ikke på Sentrum Scene for å motta hederen.

14-åringene fra Trofors i Nordland er kinoaktuelle i storfilmen «Marcus & Martinus - Sammen om drømmen», men i kveld er det bare på det store lerretet man har sjanse til å se dem i Norge.

De uhyre populære tvillingbrødrene befinner seg nemlig i Finland, der de deltar på Uuden Musiikin Kilpailu (UMK), ifølge duoens offisielle Instagram-profil. UMK ble stifta i 2012, som et nytt konsept for å velge Finlands bidrag til Eurovision Song Contest.

Gutta ble intervjuet på Skype fra Finland.

- Det er en så stor pris og det er nok det største vi har opplevd, sa Martinus.

- Det er det største øyeblikket og største prisen i karrieren vår. Vi vil takke foreldrene våre. De skal ha mye av æren for dette og de betyr så mye for oss. Vi er i Finland nå og har nettopp opptrådt under Melodi Grand Prix her, men skulle gjerne vært hjemme for å motta prisen. Vi er så takknemlige for å ha vunnet, sa Marcus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer