Vant nesten

Stortingspolitiker Jan Simonsen tok en utrolig andreplass i Robinson VIP.

(Dagbladet.no) - Kjempegøy! Den halve millionen spiller ingen rolle, sier Simonsen, som var ute og feiret på pub i går.

De som levnet en utrent og solbrent Simonsen små sjanser på sydhavsøya i konkurranse med veltrente ungdommer, tok feil. I kveldens utgave av Robinson tok politikeren en respektabel andreplass. Det gir ingen gevinst, men det er likevel duket for en liten opptur for Simonsen som opplevde totalslakt av sin debutroman i forrige uke.

Manglet en stemme

Stemmefordelingen i kveldens finale ga Simonsen hele fire stemmer - en stemme mindre enn den svenske vinneren Tilde Fröling.

- Tilde fortjente å vinne. Hun trengte den halve millionen, sier Simonsen.

- Men det gjør kanskje du også?

- Ja, det hadde vel kommet godt med. Men jeg var ikke skuffet. Jeg kom ut i null, ler Simonsen.

De to danskene Fredrik Fetterlein og Warny Mandrup og svenskene Mårten Anderson og Peter Walbeck stemte på Simonsen. Alle de fire stemte taktisk, for å sikre jevnest mulig stemmefordeling slik at deres kandidat skulle vinne.

- Ja, det var nok litt taktikk ute og gikk her. Svenskene og danskene var smarte, men nordmennene snakket jo ikke sammen, så vi hadde ingen taktikk, sier Simonsen.

Krangel

I det siste øyrådet ble det tilløp til krangel mellom deltakerne, fordi det kom fram at Jan Simonsen egentlig hadde lovet å trekke seg fra de siste konkurransene slik at Ole Klemetsen skulle vinne. - Det har jeg aldri sagt, hevdet Simonsen, som likevel tilkjennega at han hadde Klemetsen som sin favoritt. Konkurransen de to imellom indikerte at Simonsen nærmest prøvde å forære sin venn Klemetsen den norske finaleplassen.

- Ingen avtaler

Vinneren Tilde Fröling kan nå stikke en halv million svenske kroner i lomma. Men etter hva Dagbladet forstår er den svenske jenta blant de minst fem Robinsondeltakerne som har avtalt å dele prisen seg imellom - uavhengig av hvem som vant.

- Har du gjort noen avtale om å dele, Simonsen?

- Nei, jeg har nok ikke det. Og ikke vet jeg om noen av de andre norske er med på det heller.

Fröling var på sin side overlykkelig i kveldens sending:

- Og jeg som aldri har vunnet noe i hele mitt liv, jublet Fröling etter å ha vunnet med fem stemmer mot Simonsens fire og danske Asbjørn Riis\' tre stemmer.

<B>FIT FOR FIGHT:</B> Hvem skulle tro at denne lille mannen nesten vant hele Robison VIP? Her fra en av de første dagene etter at Jan Simonsen ankom øya.
<B>MYE KRANGEL:</B> Denne gruppa ble ikke akkurat verdens beste venner etter Robinson. Men Jan Simonsen og Ole Klemetsen er bestevenner.