Cannes

Vant prestisje-pris

Norske Renate Reinsve gitt prisen for beste kvinnelige skuespiller i Cannes.

HISTORISK: Lørdag kveld ble skuespiller Renate Reinsve historisk under filmfestivalen i Cannes. Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad mener dette er viktig for norsk film. VIDEO: Canal + Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske Renate Reinsve er tildelt prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin hovedrolle i filmen «Verdens verste menneske» under filmfestivalen i Cannes, melder blant andre NTB.

Reinsve spiller 30 år gamle Julie i dramakomedien, som avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi.

- Det er fantastisk og historisk når Renate Reinsve vinner prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Cannes. Det er den første gangen en norsk film vinner en pris under den viktigste filmfestivalen i verden.

Det sier Dagbladet-kommentator og -filmanmelder Inger Merete Hobbelstad.

- Reinsve danket ut andre kandidater som Tilda Swinton og Marion Cotillard og følger i fotsporene til storheter som Sophia Loren, Meryl Streep og Isabelle Huppert, som alle har vunnet samme pris tidligere.

Reinves hylles også av skuespillerkollega Anders Danielsen Lie, som spiller mot prisvinneren i filmen.

- Renate er en stjerne og gjør en knallsterk rolle i denne filmen, og det er utrolig gledelig at juryen har sett dette. Samtidig er det også en historisk pris for norsk filmbransje, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer