Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vant Pulitzer-pris for å ha avdekt slaveri i fiskeriindustrien i Asia

De prestisjefylte prisene ble delt ut for hundrede gang.

VANT PULITZER: Associated Press har kjørt en reportasjeserie om slaveri og menneskehandel i den sørøst-asiatiske fiskeriindustrien. På dette bildet rekker burmesiske fiskere opp hånda etter å ha blitt spurt hvem av dem som ønsker å reise hjem fra anleggsområdet til Pusaka Benjina Resources på Aru-øyene i Indonesia. Foto: Dita Alangkara / AP
VANT PULITZER: Associated Press har kjørt en reportasjeserie om slaveri og menneskehandel i den sørøst-asiatiske fiskeriindustrien. På dette bildet rekker burmesiske fiskere opp hånda etter å ha blitt spurt hvem av dem som ønsker å reise hjem fra anleggsområdet til Pusaka Benjina Resources på Aru-øyene i Indonesia. Foto: Dita Alangkara / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld ble de høythengende Pulitzer-prisene delt ut for hundrede år på rad.

Vinnerne ble fortløpende annonsert via Pulitzer-prisenes egen Twitter-konto, i tillegg til at kunngjøringen ble sendt direkte på Youtube.

Associated Press vant prisen for offentlig tjeneste for sin reportasjeserie om slaveri i fiskeriindustrien i Sørøst-Asia, en serie Aftenposten har gjengitt i Norge.

Staben ved Los Angeles Times vant prisen for nyhetsjournalistikk, mens prisen for undersøkende journalistikk ble delt mellom to aviser - henholdsvis Tampa Bay Times og Sarasota Herald-Tribune.

«Hot damn» Kathryn Schulz i The New Yorker stakk av med seieren i kategorien reportasjeskriving, mens Washington Post-staben var best i nasjonal journalistikk-klassen, ifølge Pulitzer-juryen.

VINNERE: Dette er de Associated Press-ansatte som sto bak reportasjeserien om slaveri i fiskeindustrien i Sørøst-Asia. Mandag vant de Pulitzer-prisen for offentlig tjeneste for sin undersøkende journalistikk. (Fra venstre) Martha Mendoza, Robin McDowell, Esther Htusan and Margie Mason. Foto: NTB Scanpix
VINNERE: Dette er de Associated Press-ansatte som sto bak reportasjeserien om slaveri i fiskeindustrien i Sørøst-Asia. Mandag vant de Pulitzer-prisen for offentlig tjeneste for sin undersøkende journalistikk. (Fra venstre) Martha Mendoza, Robin McDowell, Esther Htusan and Margie Mason. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kritiker-prisen gikk til Emily Nussbaum i The New Yorker, som kommenterte seieren på følgende vis på Twitter:

«Hot damn. Jeg vant en forbanna Pulitzer. Takk til dette fantastiske magasinet for å la meg snakke fritt og tenke høyt.»


I år ble prisen for nyhetsfoto delt mellom to vinnere: New York Times og Thomson Reuters.

Det vietnamesiske forfatteren og professoren Viet Thanh Nguyen vant prisen for skjønnlitteratur med boka «The Sympathizer», som utrolig nok er hans første skjønnlitterære verk.

Vant for andre gang Lin-Manuel Miranda vant drama-prisen for «Hamilton», mens «Barbarian Days: A Surfing Life» av William Finnegan imponerte juryen mest innenfor biografi-kategorien.


Joby Warrick er også blant dem som har grunn til å sprette champagnen i kveld. Han kan nemlig feire sin andre Pulitzer-pris, 20 år etter at han vant for første gang, ifølge Washington Post.

Den gang vant han prisen for offentlig tjeneste sammen med sine daværende kolleger, mens han i kveld toppet sakprosa-kategorien for boka «Black Flag: The Rise of ISIS».


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart