Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grammy-utdelingen 2019:

Vant sin første Grammy - men boikottet showet

Ariana Grande skulle egentlig opptre på prisutdelingen, men endte opp med å feire hjemme med manageren.

BOIKOTTET: Etter sitt mest sukessfulle år som artist, valgte Ariana Grande å boikotte Grammy-utdelingen. Her fra en annen konsertopptreden i fjor. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo
BOIKOTTET: Etter sitt mest sukessfulle år som artist, valgte Ariana Grande å boikotte Grammy-utdelingen. Her fra en annen konsertopptreden i fjor. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets Grammy-utdeling gikk av stabelen natt til mandag, ledet av programleder og artist Alicia Keys. Til tross for en stjernespekket aften i Los Angeles, var det noen som manglet.

Ariana Grande vant sin første Grammy i kategorien «Best Pop Vocal Album» for sitt fjerde album, «Sweetener». Hun slo artister som Kelly Clarkson, Shawn Mendes, Pink, Camila Cabello og Taylor Swift.

Hun var også nominert for «Best Pop Vocal Preformance» for låta «God is a woman». Likevel valgte popstjernen å bli hjemme og se showet på TV sammen med manageren Scooter Braun.

I utgangspunktet skulle Grande også opptre på prisutdelingen, men etter en konflikt med noen av showets produsenter, valgte hun å boikotte hele utdelingen.

Ifølge Variety ønsket Grande å synge sin ferskeste hit «7 Rings», noe produsentene ikke ønsket. Dette skal ha gjort henne fornærmet, skriver magasinet. Etter hvert skal begge partene ha foreslått et kompromiss der låta ble inkludert i en medley, hvor Grande kunne velge hvilken som helst annen låt. Grande nektet likevel å ta imot tilbudet.

På Twitter skrev artisten at hun ikke følte hun fikk støtte av produsentene og at hun skal ha foreslått tre forskjellige låter. Hun skriver til en av produsentene at hennes kreativitet ble kvalt av vedkommende og at hun derfor valgte å ikke komme.

Likevel la Grande ut bilder i kjolen som hun hadde planlagt å gå med på utdelingen. Kjolen var designet av Zac Posen. En fra teamet til designeren sier til People at kjolen tok én måned å lage.

Se dette innlegget på Instagram

🖤

Et innlegg delt av Ariana Grande (@arianagrande)

Under et av bildene på Instagram takker hun for prisen og beklager at hun ikke kom på showet.

Favoritter

En av årets storeslem-kandidater var Kendrick Lamar som var nominert til hele åtte priser, og mange trodde dette skulle bli hans år på Grammy-utdelingen. Han vant likevel bare én for «Beste rap-opptreden». Han var ikke tilstede på utdelingen, skriver CNN.

VANT: Lady Gaga vant tre priser i natt. FOTO: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK
VANT: Lady Gaga vant tre priser i natt. FOTO: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

En av kveldens favoritter, Lady Gaga, stakk av med tre priser på kveldens utdeling. Totalt var hun nominert til fem. Hun vant prisen for beste låtskriver og beste popgruppe-opptreden for duetten «Shallow» med Bradley Cooper fra filmen «A Star is Born», og prisen «Best Solo Performance» for låta «Joanne (Where Do You Think You're Goin')».

I et spektakulært musikalsk nummer sang hun «Shallow» alene uten Cooper, som ikke var tilstede under utdelingen.

Artisten Drake er ikke kjent for å motta priser, men i år gikk han opp og holdt en tale, før han ble avbrutt av produksjonen. Det er ikke kjent hvorfor han ble avbrutt. Han har tidligere vært nominert til Grammy 42 ganger, men har bare vunnet tre priser. Under utdelingen i natt var han nominert til sju priser og vant kategorien «Beste rap-låt» for «God's plan».

Britiske Dua Lipa var nominert til prisen for «Årets beste nykommer» og «Beste dance-innspilling», og vant begge prisene.

Historiske priser

STORESLEM: Childish Gambino vant hele fire priser men var ikke tilstede på utdelingen. Angela Weiss / AFP
STORESLEM: Childish Gambino vant hele fire priser men var ikke tilstede på utdelingen. Angela Weiss / AFP Vis mer

Artisten Childish Gambino var nominert til fem priser og vant fire for «This is America»: «Årets låt», «Beste rap/sang-samarbeid», «Årets album» og «Beste musikkvideo». Det var første gang noensinne at en rap-låt har vunnet «Årets låt». Likevel var han ikke tilstede under utdelingen.

Kendrick Lamar, Drake, og Childish Gambino fikk alle tilbud om å opptre under utdelingen, men gjorde som Ariana Grande og takket nei. Ingen av artistene bekreftet eller avkreftet om de skulle komme før utdelingen, skriver The New York Times.

FØRSTE GANG: Cardi B vant prisen «Beste rap-album» for albumet «Invasion Of Privacy». FOTO: Robyn Beck / AFP
FØRSTE GANG: Cardi B vant prisen «Beste rap-album» for albumet «Invasion Of Privacy». FOTO: Robyn Beck / AFP Vis mer

Den amerikanske rapperen Cardi B vant prisen «Beste rap-album» for albumet «Invasion Of Privacy». Det er første gang noensinne at en kvinne vinner denne prisen. Hun var en av de som takket ja til å opptre under showet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!