Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vant skrivekonkurranse

Norsk ungdom bryr seg! Dagbladet.no har fått inn 205 dikt om makt og grenser, samtidig har 9. klassinger over hele landet deltatt i Flyktningerådets skrivekonkurranse.

Flyktningerådet har arrangert konkurransen i forbindelse med Verdens flyktningdag 2003, med temaet «Ungdom på flukt».

Ida Katrine Hestad (15) vant konkurransen med diktet «Barnesoldaten». Hestad er elev i 9. klasse ved Sande skule i Sande, Sunnfjord.

- Jeg ble litt redd, men selvsagt også glad, forteller hun.

38 skoler deltok i konkurransen med til sammen flere hundre bidrag. Juryen og Flyktningerådet er imponert over nivået på bidragene, og det store engasjementet elevene har vist.

Dagbladet.nos diktkonkurranse om makt og grenser er også avsluttet, med imponerende 205 innsendte bidrag. Juryen gleder seg til å lese diktene som er kommet inn, og vil kåre de beste innen to uker.

Vinneren får reise til Bjørnsonfestivalen, og et utvalg blir trykket i boka «Makt - lesestykker for framtida».

Åpner «flyktningleir»

Ida Katrine er som vinner av Flyktningerådets konkurranse, invitert til å delta på åpning av flyktningleiren som rådet setter opp på Youngstorget i Oslo på Verdens flyktningdag 2003. Åpning av leiren vil skje den 18. juni kl 12.00.

- Jeg har nesten aldri skrevet dikt før, men det var slett ikke vanskelig. Jeg tenkte på ting jeg har hørt om krig, og så kom bare ordene. Det ble egentlig bra til slutt, synes Ida Katrine.

BARNESOLDATEN

Dei sa du skulle skyte,

men dei små fingrane ville ikkje.

Dei sa du måtte kjempe,

men den vesle kroppen ville ikkje.

Dei sa at mor ville komme tilbake,

men det gjorde ho ikkje.

VANT KONKURRANSE: Ida Katrine Hestad (15) fra Sunnfjord vant tur til Oslo der hun skal delta på Verdens flyktningdag 2003. - Jeg får bo på hotell, smiler vinneren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media