Vant Survivor-konflikt

Stacey Stillman (27) saksøkte Survivor, den amerikanske versjonen av Robinson, og vant. Dermed slipper hun å betale tv-giganten CBS fem millioner dollar.

I fjor deltok advokat Stacey Stillman i Survivor, den amerikanske utgaven av Robinson. Hun ble tidlig stemt ut av sitt lag Tagistammen. I februar saksøkte hun produksjonsselskapet CBS fordi hun mente at de hadde fikset utstemmingen av henne.

Nå har Stillman & co. stemt ut produksjonsselskapet CBS. Juryen hevdet mandag at Stillman ikke brøt sin avtale om hemmelighold da hun uttalte seg om Survivor.

- Jeg er henrykt, sa Stillman til E!Online da rettens dom falt mandag. - Jeg kan ikke saksøkes for å fortelle sannheten. Vårt mål er å vise hvilke svindlere CBS og produsentene har vært.

Stillman saksøkte CBS fordi hun mente Survivorsjefen Mark Burnett overtalte to av lagkameratene til å stemme henne ut. De to deltakerne hadde planlagt å gi sin stemme til en annen på laget, men etter samtaler med Burnett endret de holdning.

21. april svarte CBS på tiltale. De saksøkte Stillman fordi de mente hun hadde brutt kontrakten hun hadde med CBS og Survivor. Enda viktigere var det at hun skadet programmets omdømme. - Stillman spredde løgner, mener Andy White, CBS' advokat.

Dette punktet vil produsentene gå videre med.

De to søksmålene har blitt behandlet under ett i Los Angeles. Bevismaterialet var etter ønske fra CBS hemmeligstemplet i begynnelsen. Etter påtrykk fra den prisbelønte journalisten og juristen Peter Lance ble det imidlertid gjort tilgjengelig. Lance har lenge ment at Survivor var fikset, og mente CBS forsøkte å hindre offentlig innsyn fordi dette kunne avsløre forhåndsfiksingen av programmet.

DAVID MOT GOLIAT: Stillman vant første runde mot Survivorprodusentene. Men de hevder hardnakket at hun stiller Survivor i et dårlig lys.
FIKSET? Virkelighets-tv er ikke så virkelig likevel. I alle fall ikke amerikanske Survivor.Foto: SCANPIX