Vant TV-krigen

På lørdag hadde «Hver gang vi møtes» og «Mesternes mester» sesongpremierer. Vinneren blant TV-seerne ble soleklar.

SPINNVILL REKORD: Det er klart for en ny sesong av «Mesternes Mester», og allerede i første konkurranse «90-graderen» blir den imponerende rekorden til Johann Olav Koss knust av Øystein Pettersen. Video: NRK/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det duket for en storkveld for TV-seerne. Da hadde TV 2s storsatsing «Hver gang vi møtes», og NRKs seermagnet «Mesternes mester» sesongpremiere.

Soleklar vinner

På NRK samles noen av Norges største idrettsutøvere til konkurranser for 13. året på rad. I de åra pandemien ikke preget verden ble programmet spilt inn i varmere strøk, men i år som i fjor går turen til Norge - nærmere bestemt Sørlandet.

Aksel Lund Svindal vant fjorårets sesong, og debuterer i år som programleder. Han har fått med seg et stjernelag av idrettsutøvere, blant andre Anja Hammerseng Edin, Øystein «Pølsa» Pettersen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Seertallene for første program viser at totalt 1 284 000 så «Mesternes mester». Av de så 1 011 000 programmet lineært, og det ga dermed NRK en markedsandel på 64 prosent.

Oppgang

På TV 2 er «Hver gang vi møtes» inne i sin 12. sesong, og har denne gangen tatt turen til Kjerringøy i Nordland. Årets deltakere som skal tolke hverandres låter denne sesongen er Jarle Bernhoft, Arif, Stig Brenner, Myra, Tix, Anna of the North, Øystein Greni og Maj Britt Andersen.

Tallenes tale viser at «Hver gang vi møtes» fikk seertall på 667 000 seere, opplyser TV 2 til Dagbladet. 391 000 så programmet lineært, og det gir TV 2 en seerandel på 29,7 prosent i aldersgruppa 10-79 år.

TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl sier til Dagbladet at årets seertall er en oppgang fra i fjor. Da hadde totalt 626 000 seere fulgt sesongpremieren i løpet av den første helga.

KJERRINGØY: "Hver gang vi møtes" spilles inn på vakre Kjerringøy nord for Bodø. Åtte artister med svært forskjellig bakgrunn møtes, mange av dem for aller første gang. Reporter: Lars Barreto Dønvold-Myhre / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Seertap

I fjor var vinteren preget av pandemien og sosial nedstengning, og det førte til at svært mange nordmenn benket seg foran TV-skjermen. «Mesternes mester» fikk god uttelling på det, og programmet fikk 1,5 millioner seere i snitt for sesongen. Det var tidenes høyeste seertall for programmet.

Fjorårets premiere hadde et seertall på 1 334 000 etter to dager. Dermed har årets sesongpremiere et tap på 50 000 seere, sammenliknet med i fjor.

«Hver gang vi møtes» hadde et lavere snitt i fjoråret, sammenliknet med «Mesternes mester», men det var likevel en av de beste sesongene for programmet med 681 000 seere i snitt. Dermed ligger årets sesongpremiere med 667 000 seere hakket under dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer