Anmeldelse: Young Thug – «Jeffery»

Vanvittig befriende å bjeffe med til Young Thugs selimitasjon

Beste siden «Barter 6».

FRI SOM FUGLEN: Young Thugs holder sin oksehunger på livet gående på sin seneste miksteip, skriver vår anmelder. Foto: Promo.
FRI SOM FUGLEN: Young Thugs holder sin oksehunger på livet gående på sin seneste miksteip, skriver vår anmelder. Foto: Promo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Den morsomste – og derfor også den beste – utgivelsen som kom i fjor var «Barter 6».

Young Thugs albumformaterte miksteip (som riktignok havnet på andreplass i vår årsbestekåring) er nemlig preget av en appetitt på livet så voldsom at den får selv de blekeste gråværsdagene til å gløde.

Det skyldes i all hovedsak den amerikanske rapperens evne til å vise oss at det er noe grunnleggende komisk ved kroppen: Når det finnes så mye gøyalt å gjøre med sitt kjøtt og blod – dansetrinn man kan utføre, plagg man ikle seg, lyder man kan lage – blir det kjapt absurd å skulle skamme seg over den.

Under refrenget til fenomenale «RiRi» vrir og vender 25-åringen på stemmen sin, slik at det høres ut som den tilhører en selunge. Om det er første eller tolvte gang du lytter gjennom den, er det like vanskelig å ikke bjeffe med. Og herregud hvor befriende det føles.

Det Rihanna-dedikerte albumhøydepunktet befinner seg midtveis uti «Jeffery», Young Thugs mest fullendte miksteip siden «Barter 6». Den er imidlertid ikke den eneste låten her som deler navn med et av hans idoler: Til og med Harambe, gorillaen som har blitt en bisarr martyr blant internettavhengige, har fått sin egen melodi, der rapperen forsøker å riste av seg sine indre demoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer