Vanvittig røverhistorie

Rått, vakkert og røverromanaktig om livet og døden i Bombay.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Skitten utad, men med en indre renhet.» Slik er Bombay, ifølge den New Zealandske bankraneren og forfatteren Gregory David Roberts. På åttitallet tilbrakte han seks år i verdensmetropolen, etter å ha rømt fra et australsk høyrisikofengsel.

Slumlege og mafia

Roberts livnærte seg blant annet som slumlege og mafiamann. «Shantaram» er en fiksjon, men bygger på hans opplevelser hovedsakelig fra Bombay. Den nyoversatte boka kom i 2003, er oversatt til tjue språk, og er planlagt filmatisert med Johnny Depp i hovedrollen.

Hovedpersonen Lin, eller Shantaram, er på rømmen fra et australsk fengsel, der han sonet for grovt ran. Ved en tilfeldighet havner han i Mombai, eller Bombay som byen het på åttitallet. Der blir han robbet for alt han har og bosetter seg i slummen. En brann gjør at han må bruke førstehjelps-ferdigheter han tilegnet seg i fengslet, og han kommer til å bli slummens halvoffisielle lege.

Han blir senere fengslet, slått helseløs, og begynner deretter å jobbe for Bombays mafia, med våpen og gull som spesialfelt. Før han havner i den Afghanske geriljaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer