LEDER

Våpenhvile i Syria, men krigen vil fortsette

Det ligger ingen føringer for en slutt på krigen i avtalen Russlands og Tyrkias egenmektige presidenter Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan er blitt enige om.

KRIGEN FORTSETTER: For sivilbefolkningen kommer uansett denne våpenhvilen som en lettelse. Det er viktig. Men det vil trolig bety lite for en eventuell tilbakeflytting. For krigen fortsetter. AP/NTB Scanpix
KRIGEN FORTSETTER: For sivilbefolkningen kommer uansett denne våpenhvilen som en lettelse. Det er viktig. Men det vil trolig bety lite for en eventuell tilbakeflytting. For krigen fortsetter. AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Våpenhvilen som trådte i kraft i Syria natt til torsdag har gitt håp til mange. Men dessverre er dette trolig bare en pause i krigshandlingene. Det ligger nemlig ingen føringer for en slutt på krigen i den avtalen Russlands og Tyrkias egenmektige presidenter Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan er blitt enige om.

Våpenhvilen kom etter at mer enn 900 000 syrere er drevet på flukt i Idlib-provinsen og deler av den østlige Aleppo-provinsen siden begynnelsen av desember. Stadige sammenstøt mellom syriske og tyrkiske styrker skapte også en svært spent situasjon, ikke minst fordi flere titalls soldater ble drept på begge sider. Nå er russerne og tyrkerne blitt enige om en sikkerhetskorridor langs den mest kritiske delen av motorveien M 4 som går fra Damaskus til Aleppo, og de to landene begynner igjen med felles patruljer i dette området.

For president Erdogan var en slik våpenhvileavtale viktig, spesielt innenrikspolitisk. Drepte tyrkiske soldater er ikke noe opinionen i Tyrkia setter særlig pris på. Nå kan Tyrkias president få en puste- og tenkepause mens hans soldater fremdeles blir stående i Nord-Syria. For Putin er avtalen også et pluss; han beholder sitt gode forhold til Tyrkia, samtidig som han ikke støter Syrias diktator Bashar Assad fra seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer