Var bevisstløs - ble nektet hjelp

Samboeren til Kenneth Sivertsen er rystet over at et utested og hotell i Haugesund avviste Kenneth og mannen som fant ham bevisstløs før ambulansen kom.

BERGEN (DAGBLADET): -  Vi har grått mye, men jeg føler at Kenneth senser at jeg er der. Han tok meg i hånda i dag og har sagt sitt første ord på ei uke: «ja». Det gleder vi oss over. Det er vondt å se noen du er glad i, ligge så skadet og hjelpeløs, men det går framover nå, sier Sølvi Jensen.

Dagbladet treffer samboeren utenfor Haukeland universitetssykehus. Hun er sliten etter over ei uke ved sykesenga til kjæresten, men velger likevel å snakke med pressen.

-  Det gjør jeg fordi Kenneth alltid har vært åpen. Vi har ingenting å skjule, og et epileptisk anfall kan skje alle. Kenneth lever jo intenst hele tida, men det har aldri vært så ille som nå, sier samboeren.

-  Han er jo blitt funnet bevisstløs før, men vi har alltid fått liv i ham etter noen timer. Vi vet ikke hva som har skjedd før han selv kan fortelle oss det, men i dag ringte en mann til meg etter å ha lest oppslagene i pressen, og fortalte at det var han som fant Kenneth på kaia i Haugesund, bevisstløs. Han prøvde å få Kenneth inn i en pub og på et hotell langs kaia for å få hjelp, men de slapp ikke inn. Dette er steder Kenneth har vært mye på. Ute på gata mistet vedkommende grepet rundt Kenneth. Kenneth slo hodet mot asfalten en gang til. Da ble det ringt etter ambulanse, sier Sølvi.

God periode

Hun er rystet over hendelsen.

-  Noe er galt når folk blir forlatt hjelpeløse. Kenneth har flere ganger hatt epileptiske anfall. Hukommelsen forsvinner, han hovner opp og virker enormt beruset.

-  Kenneth har tidligere slitt med misbruk av alkohol?

-  Det har han i perioder gjort, men han var inne i en god periode nå, jeg forstår ikke dette. Han har spilt inn en ny plate sammen med Aage Kvalbein, han skrev på et bestillingsverk til Bømlo Kulturhus, og jeg hjalp ham med å skrive på selvbiografien. Han har levd et spennende liv. Kenneth er så herlig ufornuftig, Emil i Lønneberget og Pippi på samme tid. Jeg er fornuftig med penger og er altfor alvorlig. Kenneth finner på alt mulig, en gang landet han med helikopter utenfor blokka mi. Det var betaling for en spillejobb. Livet mitt ble fylt av farger og overraskelser etter at jeg traff Kenneth.

Stabil

Sølvi må le litt oppi alt det triste.

-  Av og til brenner han helt ut, da har han ikke mer å gi. Det er viktig at vennene hans stiller opp. De betyr mye for ham.

Tilstanden til Kenneth Sivertsen er fortsatt alvorlig, men stabil.

Han har ikke kunnet snakke eller åpne øynene siden innleggelsen ved Haukeland sykehus forrige søndag da han ble funnet bevisstløs på kaia i Haugesund.

SE FRAMOVER! Sølvi Jensen, samboer til Kenneth Sivertsen, er optimist etter at artisten sa sitt første ord på over ei uke: «Ja.»
ALVORLIG: Kenneth Sivertsen ble funnet bevisstløs på kaia i Haugesund forrige søndag.