Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vår dame, vår mann

USA-VALG: Ingenting gjør konservative, hvite, amerikanske menn - les: republikanere - mer redde og opprørte enn tanken på å måtte avgi makt til en kvinne. Nei, vi snakker ikke om Hillary, ennå, men om høstens kongressvalg. Hvis demokratene gjør et bra valg - og det kan tenkes, ettersom president Bush\'s rekordlave oppslutning kan ha en smitteeffekt på hans partifeller - risikerer republikanerne å miste retten til å holde seg med Dennis Hastert som Speaker of the House. Demokratenes kandidat til denne toppjobben, som best kan sammenliknes med vår egen Stortingspresident, er Nancy Pelosi. Derfor er hun utnevnt til riksheks akkurat nå.

NANCY PELOSI er ikke bare kvinne, hun er fra San Francisco også. For øyeblikket er hun minoritetsleder i Representantenes hus i Kongressen. Har hun eller har hun ikke tatt en ansiktsløftning? Slike sentrale spørsmål stilles om henne i deler av amerikansk presse. Like saklig er argumentasjonen til en av hennes varme forsvarere, forfatteren Garrison Keillor. Innehave-ren av det ukentlige radioshowet «A Prairie Home Companion» skriver innlegg i utvalgte aviser der han spør hva USA kan risikere hvis San Francisco-Nancy inntar Speaker-stolen i Kongressen.

«VIL PODIET bli malt i lilla striper og få en discokule i taket? Vil hun bli båret inn i salen av mannlige dansere med glinsende overkropper og rosa ballettskjørt?... San Francisco er jo et kodeord for h-o-m-o, og etter å ha satt rekorden i regjeringsløgner, inkompetanse og katastrofer, håper nå det makthavende partiet at frykten for h-o-m-s-e-r skal hale seieren i land i november», skriver Keillor og minner om at iPod ikke ble skapt av baptister i Waco, men av innovatører i homsebyen.

GARRISON KEILLOR sammenlikner det mentale nivået i det republikanske partiet med en oldings: «Det er vondt å se på din gamle far og skjønne at han ikke lenger kan ta vare på sine egne penger. Man må ta fra ham sjekkheftet. Han vil skrike, slå etter deg med stokken og kalle deg stygge ting, men du må gjøre det du må gjøre». Inn med Nancy Pelosi, med andre ord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling