Var det butleren?

Eller? Marie Simonsen kommenterer sjokksiktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske bankkriser er på høyde med det beste i utlandet. Dramaet som startet i kulissene og nå spiller seg ut for åpen scene, mangler bare en superskurk. Avslutningenkan også bli klassisk antiklimatisk. Det var butleren som gjorde det. Eller?

Det gikk vel få forbi at DnB NORs mekler har potensial som syndebukk etter gårs-dagens økokrimsiktelse. The fall guy, som det heter om den lille som tar fallet for større menn. Etter razziaen tok Rune Bjerke seg en tur innom rente- og valutaavdelingen og omtalte den ene siktede, valutasjefen Jørn Pedersen, som en hedersmann, ifølge Pedersens forsvarer Cato Schiøtz. Bjerke brukte selv den samme betegnelsen da han på presse-konferansen gikk god for valutasjefen.Etter litt nøling forsikret han riktignok at det heller ikke var noe galt med den andre siktede. Som han ikke kjente.

Bildet som tegnet seg var tydelig for dem som fulgte saken. Om det ikke var bevisst, burde det vært rettet opp i løpet av dagen. Det ble det ikke. Tvert imot ble den ene siktede malt hvitere, og det skapte kontrasten til den andre som forble i skyggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer