Anmeldelse: Abba - «Voyage»

Var dette virkelig alt, Abba?

En skygge av seg sjøl, 40 år etter forrige album. Men det er lyspunkter også.

NY MUSIKK, GAMMEL FORMEL: Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus og Anni-Frid Lyngstad i studio i Stockholm, der «Voyage» er blitt til over en fireårsperiode. Fra i dag er den tilgjengelig på strømmetjenestene. Foto: Polar Music
NY MUSIKK, GAMMEL FORMEL: Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus og Anni-Frid Lyngstad i studio i Stockholm, der «Voyage» er blitt til over en fireårsperiode. Fra i dag er den tilgjengelig på strømmetjenestene. Foto: Polar Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: 40 år. Det er nesten et lite liv, det. Så lenge er det siden Abba ga ut sitt forrige album, «The Visitors» (1981). I dag lanserer Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74), Agnetha Fältskog (71) og Anni-Frid Lyngstad (75) «Voyage». Og det har vært en lang reise, også for dette albumet - som er blitt til over en periode på fire år. Fallhøyden kan ikke bli stort større, så et naturlig spørsmål blir: Burde de latt være? Burde vi heller huske dem som de var?

For - «Voyage» er for deg som ønsker et Abba-album som likner veldig på Abba for 40-50 år siden, bare med dårligere låter. Er vi fornøyd med det, da?

Musikalsk reklameplakat

Det tok riktignok litt tid for noen av oss å innse det, men Björn og Benny var både to av de største låtskriverne på 70-tallet og svært kreative produsenter. Derfor må det være lov å forvente noe mer enn dette.

Jeg innbiller meg at «Voyage» først og fremst er en musikalsk reklameplakat for det som kommer til å skje fra slutten av mai til desember neste år, når «Abba Voyage» framføres av avatarer, eller «abbatarer», fra Abba Arena i Queen Elizabeth Olympic Park i London. 250.000 billetter ble solgt de første tre dagene. Trolig blir det turné også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer