Var dødssyk i svangerskapet

TV 2-programleder Katrine Moholt (31) opplevde alle mødres mareritt da hun gikk gravid med datteren Evelina (5). Morkaka revnet, og i fire måneder kjempet hun for begges liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NANNESTAD (Dagbladet): Det var meningen at vi skulle prate om suksessen hun har hatt det siste året med «Nr. 19» og «Jakten på kjærligheten», om livet på gården i Nannestad sammen med mann og to barn. Om hvordan det er å bidra til at norske bønder finner kjærligheten på tv. Midt under intervjuet går praten over til å handle om liv og død.

-  Det er viktig å sette pris på det man har, vite det at man er så utrolig heldig. Jeg holdt på å dø da jeg gikk gravid med Evelina. Morkaka holdt på å løsne og det oppsto masse komplikasjoner, forteller en åpenhjertig Moholt til Dagbladet.

Revnet morkake

De første månedene hun gikk svanger med sin nå fem år gamle datter hadde hun hyperemesis, eller ekstrem svangerskapskvalme. Så lå hun med revnet morkake og situasjonen var uviss de fire siste månedene.

-  Trodde aldri det skulle bli en frisk unge, så da jeg kom til hektene etter fødselen var jeg virkelig høy på livet. Jeg kjempet hver dag for henne, og det var langt fra noen selvfølge at det skulle gå bra. I etterkant har jeg satt langt større pris på de små tingene i livet. Det har virkelig satt ting i perspektiv, sier 31-åringen. Det dramatiske svang-erskapet kommer fortsatt tilbake til henne med jevne mellomrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.