Var du blant dem som ble hekta på «Making a Murderer»? Nå har Netflix kommet med en gladnyhet

Strømmegiganten bekrefter ny sesong.

MER AV AVERY: Netflix-serien «Making a Murderer», som tar for seg anklagene mot Steven Avery (bildet), har fått tv-seere verden over til å sitte klistret til skjermen. Nå avslører Netflix at det vil komme flere episoder. Foto: Reuters
MER AV AVERY: Netflix-serien «Making a Murderer», som tar for seg anklagene mot Steven Avery (bildet), har fått tv-seere verden over til å sitte klistret til skjermen. Nå avslører Netflix at det vil komme flere episoder. Foto: ReutersVis mer

(Dagbladet): Netflix-serien «Making a Murderer» fikk seere verden over til å sitte klistret til skjermen tidligere i år, og ble en gedigen suksess.

Strømmegiganten la tirsdag kveld ut en pressemelding hvor de avslører at fans av serien kan glede seg til nye episoder.

Fortsetter historien

ANKLAGER: «Making a Murderer» strømmes på Netflix fra 18. desember 2015. Krimdokumentarserien tar for seg anklagene mot Steven Avery. Video: Netflix Vis mer

- Vi er ekstremt takknemlige for den store responsen og støtten vi har fått i forbindelse med serien. Seernes interesse og oppmerksomhet har sikret at historien ikke er over, og vi er fullt forpliktet til å fortsette å dokumentere hendelsene som de utfolder seg, sier Laura Ricciardi og Moira Demos, som regisserer og produserer serien, i pressemeldinga.

Demos og Ricciardi er godt i gang med de nye episodene som skal skal ta for seg advokatenes kamp for å frikjenne Steven Avery og medtiltalte Brendan Dassey.

Det skal denne gangen gåes i dybden på rettsprosessen som følger etter en domfellelse, og hvordan en slik dom påvirker pårørte og involverte i hele saken.

«Making a Murderer» er en av vanndråpene i den såkalte «true crime»-bølgen, som tar for seg krimhistorier fra virkeligheten.

Stor debatt

I første sesong av dokumentarserien fikk vi over ti episoder fortalt historien om Steven Avery (53), som ble tiltalt og dømt for voldtekt og sonet 18 år, men slapp ut etter at ny DNA-testing viste at han ikke var voldtektsmannen.

SERIESKAPERNE: Laura Ricciardi og Moira Demos står bak den populære Netflix-serien. Nå lover de flere episoder. Foto: Scanpix
SERIESKAPERNE: Laura Ricciardi og Moira Demos står bak den populære Netflix-serien. Nå lover de flere episoder. Foto: Scanpix Vis mer

Avery stevnet så Manitowoc County, delstaten han bodde i, for 36 millioner dollar for å ha sendt ham uskyldig i fengsel

Da den unge fotografen Teresa Halbach så forsvant ble Avery beskyldt for drapet sammen med nevøen sin, Brendan Dassey. I 2007 ble begge dømt til livsvarig fengsel.

Serien avdekket forhold i det amerikanske rettsvesenet som førte til debatt verden rundt.

Lest denne? Norske eksperter om avhørene i «Making a Murderer»: Oppskriften på en falsk tilståelse

Nye bevis

Avery har fått massiv støtte etter lanseringa av dokumentarserien, og i januar ble det kjent at 53-åringen har fått nye advokater i form av Kathleen Zellner og et eget team fra Midwest Innocence Project.

Det nye advokatteamet har anket saken mot Avery på ny.

I februar meldte Zellner at hun har samlet ny DNA for å motbevise hele forsvaret til påtalemyndighetene.

I pressemeldingen lover Netflix at vi skal få eksklusiv tilgang til Averys nye advokat og Brendan Dasseys advokater, som ledes av Laura Nirider og Steve Drizin.

På samme måte som den første sesongen skal vi også i de nye episodene få intervjuer med familiemedlemmer og andre personer involvert i saken.

Moiras og Ricciardi som står bak serien jobbet i ti år med å få alt materialet til den første sesongen som debuterte på Netflix 18. desember i fjor.

Premieredato er foreløpig ikke satt.