Michael Jacksons ranch Neverland:

- Var dumme nok til å sette prisen til 100 millioner

Neverland skulle bli det nye Graceland. Ti år etter Michael Jacksons død er naboene fremdeles skeptiske.

31 MILLIONER: Neverland-ranchen, som nå heter Sycamore Valley Ranch, ligger ute til salgs igjen. Dette er bygningens togstasjon. Foto: Stuart Cook/REX/NTB Scanpix
31 MILLIONER: Neverland-ranchen, som nå heter Sycamore Valley Ranch, ligger ute til salgs igjen. Dette er bygningens togstasjon. Foto: Stuart Cook/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS OLIVOS, CALIFORNIA (Dagbladet): Da Michael Jacksons døde 25. juni 2009, var det som om en hel musikkverden brått husket hvor høyt de hadde elsket ham hele tiden.

Billie Jean-flashmobber brøt ut i Stockholm og Hongkong. «Thriller» klatret igjen til topps av albumlistene og musikkanalene var døgnåpne minnestunder. Selv på statskanalen ble begravelsesseremonien direkte overført med studiogjester i forkant og bakkant.

Huset med det rare i

Fra hele verden valfartet også fans til Jacksons hjem Neverland sommeren 2009. Det lå i kortene at Neverland ville bli det nye Graceland, Elvis' hjem som siden 80-tallet har tiltrukket seg mengder av fans og vært en millionbutikk.

Sycamore Valley Ranch, som Michael Jackson kjøpte i 1987 og gjorde om til sitt Peter Pan-rike, var nemlig mer enn et hjem. Den 11 000 mål store tomta utstilte popkikonets ønske om å gjenskape en barndom han aldri hadde hatt.

Her var det fornøyelsespark, dyrehage og kino med gratis godteri. Leketoget Katherine, oppkalt etter Jacksons mor, fraktet Jackson og hans unge lekekamerater mellom aktivitetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer