Var et halvt år i Canada for filminnspilling, fikk et halvt minutt på lerretet

Kristoffer Joners forteller om sitt skuffende møte med Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kristoffer Joner er å se i den nye storfilmen «The Revenant», men da må du også se nøye etter.

Etter at den norske skuespilleren var et halvt år på filmsettet i Canada for å spille i Hollywood-produksjonen, ble ikke spilletida for Joners Hollywood-debut så lang.

I løpet av den 156 minutter lange filmen har han én replikk, og fikk bare 30 sekunder på kinolerretet, skriver A-magasinet i dag.

- Det kan godt være jeg sugde i alle scenene og måtte klippes vekk, for jeg vet jo hvor mange scener jeg var med på. Det er først når klipperen er ferdig med råmaterialet, man ser hvilken film det blir. Så jeg burde jo egentlig begynt prosessen med å betale klipperen, spøker Kristoffer Joner til A-magasinet.

Men livet på filmsettet til den kritikerroste filmen var langt fra noen spøk, forteller Joner.

Vått og kaldt «The Revenant» er laget av den Oscar-vinnende Alejandro González Iñárritu som i fjor ble hyllet for sin eksperimentelle film «Birdman», og er kjent for kritikerroste filmer som «Biutiful» og «21 Grams».

Også årets film er av det særegne slaget og har overbevist kritikerne. Filmen med Leonardo DiCaprio og Tom Hardy øverst på rollelista, ble årets Golden Globe-vinner og er nominert til tolv Oscar-priser.

LITE SPILLETID: Kristoffer Joner har sin Hollywood-debut i filmen «The Revenant», men er ikke mye å se i filmen som har norsk premiere i kveld. Torget mm. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LITE SPILLETID: Kristoffer Joner har sin Hollywood-debut i filmen «The Revenant», men er ikke mye å se i filmen som har norsk premiere i kveld. Torget mm. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kristoffer Joner forteller i intervjuet at det var et åpenbart hierarki på settet, og at det for han var langt fra bare en positiv opplevelse.

- Det er jo ikke ofte man får en slik sjanse. Men jeg synes det er vanskelig å snakke et annet språk. Jeg synes til og med det er vanskelig å snakke en annen dialekt. Jeg var veldig nervøs og redd, sier Joner.

- Blir sprø «The Revenant» er en mørk actionfilm om pelsjeger Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) som blir livstruende skadet når han angripes av en bjørn, og deretter blir forlatt av jaktlaget på fjellet midtvinters.
 
Kristoffer Joners jobb kaller filminnspilling i det kalde kanadiske klimaet alt annet enn glamorøs. Det var ofte kaldt og vått, og skuespillerne frøs noe helt vanvittig, forteller han Amagasinet. Kristoffer Joner forteller også at ventetida i Canada til tider var frustrerende.

- Så får jeg beskjed om at opptaket er utsatt. Det blir kanskje noe av i morgen. Eller kanskje om tre dager, eller ei uke. Så sitter du der helt alene, savner familien og alle vennene hjemme i Norge. Du blir ganske sprø!, sier han.

«The Revenant» har norgespremiere i kveld.

Dagbladets anmelder lar seg ikke helt overbevise, og mener filmen om historien fra 1823 kretser seg rundt for mange maskuline klisjeer.

Kristoffer Joner er for tiden i Colombia og gjør opptak til en ny, norsk film.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer