Var flere ganger på hemmelig besøk i Det hvite hus

Jon Stewart har hjulpet Obama i det skjulte.

BESØKER HVERANDRE: USAs president Barack Obama har vært på «The Daily Show» sju ganger. Nå avslører et amerikansk politikkmagasin at Stewart også har vært på besøk hos Obama. Dette fordi Det hvite hus ville ta nytte av Stewarts politiske makt. Foto: NTB Scanpix
BESØKER HVERANDRE: USAs president Barack Obama har vært på «The Daily Show» sju ganger. Nå avslører et amerikansk politikkmagasin at Stewart også har vært på besøk hos Obama. Dette fordi Det hvite hus ville ta nytte av Stewarts politiske makt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år annonserte den folkekjære talkshowverten Jon Stewart at han skulle forlate «The Daily Show» og gi stafettpinnen videre til noen andre.

Stewart ledet det satiriske nyhetsprogrammet i 15 år, og hadde blant andre besøk av den amerikanske presidenten Barack Obama.

Nå avslører amerikanske Politico at Stewart også har besøkt Obama en rekke ganger i hemmelige møter. Dette fordi programmet hans nådde ut til en en viktig politisk målgruppe.

- Nøkkelspiller Sju ganger har Obama gjesta «The Daily Show», hvor han har latt seg grille og intervjue av Stewart. Men det betyr ikke at de to bare har møttes i tv-studioet.

Politico har sett på besøksprotokollen til Det hvite hus, og notert seg at Stewart har vært på besøk hele to ganger. En gang i 2011 og en gang i fjor. Disse besøkene skal ha funnet sted fordi Stewart har en stor påvirkning på yngre velgere.

Dag Vega jobba flere år for Det hvite hus med å skaffe relasjoner til mediepersonligheter. Han forteller til The New York Times at Jon Stewarts påvirkningskraft er viktig for Obama.

- Jon Stewart var en nøkkelspiller i å påvirke generasjonen født før år 2000. De ser på han for et ærlig blikk på nyhetene, og Det hvite hus visste det godt, sier han.

- Sier mye om hans rekkevidde Stewart ble i 2010 kåret til USAs mest innflytelsesrike mann foran Microsofts Bill Gates i en kåring på nettstedet AskMen.

Ifølge Politico har Stewarts program rundt 1,3 millioner seere, spesielt i det de beskriver som den «vanskelige målgruppa», menn i alderen 18 til 34 år.

Talkshowverten drar stadig på seg medias oppmerksomhet. Tidligere i år fikk han massiv oppmerksomhet da han sammenligna meslingutbruddet i USA med en zombieinnvasjon.

Han fikk også stor oppmerksomhet da CNN-arbeider Rick Sanchez gikk ut mot Stewart i et radioprogram. Sanchez fikk sparken, mens Stewart kommenterte hendelsen i programmet sitt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer