Var flere ganger på hemmelig besøk i Det hvite hus

Jon Stewart har hjulpet Obama i det skjulte.

BESØKER HVERANDRE: USAs president Barack Obama har vært på «The Daily Show» sju ganger. Nå avslører et amerikansk politikkmagasin at Stewart også har vært på besøk hos Obama. Dette fordi Det hvite hus ville ta nytte av Stewarts politiske makt. Foto: NTB Scanpix
BESØKER HVERANDRE: USAs president Barack Obama har vært på «The Daily Show» sju ganger. Nå avslører et amerikansk politikkmagasin at Stewart også har vært på besøk hos Obama. Dette fordi Det hvite hus ville ta nytte av Stewarts politiske makt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år annonserte den folkekjære talkshowverten Jon Stewart at han skulle forlate «The Daily Show» og gi stafettpinnen videre til noen andre.

Stewart ledet det satiriske nyhetsprogrammet i 15 år, og hadde blant andre besøk av den amerikanske presidenten Barack Obama.

Nå avslører amerikanske Politico at Stewart også har besøkt Obama en rekke ganger i hemmelige møter. Dette fordi programmet hans nådde ut til en en viktig politisk målgruppe.

- Nøkkelspiller Sju ganger har Obama gjesta «The Daily Show», hvor han har latt seg grille og intervjue av Stewart. Men det betyr ikke at de to bare har møttes i tv-studioet.

Politico har sett på besøksprotokollen til Det hvite hus, og notert seg at Stewart har vært på besøk hele to ganger. En gang i 2011 og en gang i fjor. Disse besøkene skal ha funnet sted fordi Stewart har en stor påvirkning på yngre velgere.

Dag Vega jobba flere år for Det hvite hus med å skaffe relasjoner til mediepersonligheter. Han forteller til The New York Times at Jon Stewarts påvirkningskraft er viktig for Obama.

- Jon Stewart var en nøkkelspiller i å påvirke generasjonen født før år 2000. De ser på han for et ærlig blikk på nyhetene, og Det hvite hus visste det godt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.