Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Fire bryllup og en gravferd»

Var Hugh Grants store gjennombrudd. Nå kommer oppfølgeren

Både Hugh Grant, Andie MacDowell og Rowan Atkinson kommer tilbake til sine gamle roller i filmklassikeren fra 1994.

KLASSIKER: Filmen «Fire bryllup og en gravferd» kom i 1994, og var den første av flere filmer med manus av Richard Curtis med Hugh Grant i hovedrollen. Nå kommer oppfølgeren. Video: PolyGram Film Ent. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du noen gang lurt på hvordan det gikk med Charles og Carrie og alle de andre karakterene fra «Fire bryllup og en gravferd»? Nå kan du endelig få svaret.

For to år siden ble det laget en oppfølger til «Love Actually» i forbindelse med den veldedige innsamlingsaksjonen «rødnese-dagen».

Nå får også den romantiske fortellingen fra «Fire bryllup og en gravferd» sin fortsettelse.

25 år

Det er 25 år siden filmen «Fire bryllup og en gravferd» kom ut, som den første av mange romantiske komedier med Hugh Grant i hovedrollen.

Seinere fulgte flere gigantiske filmsuksesser, som «Notting Hill,» «Love Actually» og «Bridget Jones' dagbok», alle regissert av den samme mannen: Richard Curtis.

Flere av disse filmene har fått kultstatus, som for eksempel «Love Actually» - som for svært mange nordmenn er blitt en fast juletradisjon.

ROMANTISK: Hugh Grant spilte ungkaren Charles i «Fire bryllup og en gravferd», mens Andy MacDowell spilte amerikanske Carrie. Foto: Skjermdump / PolyGram Film Ent.
ROMANTISK: Hugh Grant spilte ungkaren Charles i «Fire bryllup og en gravferd», mens Andy MacDowell spilte amerikanske Carrie. Foto: Skjermdump / PolyGram Film Ent. Vis mer

4 + 1 bryllup

I den originale «Fire bryllup og en gravferd» møter vi Hugh Grant som Charles, og Andie MacDowell som Carrie. Charles har vært forlovet med «Duckface» (Anna Chancellor), men blir forelsket i amerikanske Carrie.

I KJENT STIL: Andrew Lincoln er igjen utenfor døra til Keira Knightley i denne teaseren, som er det første klippet som er sluppet før vi får et gjensyn med karakterene i filmen Love Actually. Video: BBC Vis mer

Rowan Atkinson spiller presten Father Gerald, og Kristin Scott Thomas spiller Fiona. Både Grant, MacDowell og Atkinson er med i oppfølgeren, som vil bli vist på BBC1 i Storbritannia 15. mars neste år.

Som tittelen tilsier, utspiller handlingen i originalfilmen seg rundt fire bryllup og en begravelse.

Fortellingen spinner rundt åtte venner, fem prester, elleve bryllupskjoler, 16 svigerforeldre og to personer som er perfekte for hverandre, men som ikke klarer å gjøre noe med det.

BRUDEN: Skuespiller Lily James spiller rollen som Hugh Grants datter, og bruden i oppfølgeren til «Fire bryllup og en gravferd». Foto: Splashnews / NTB scanpix
BRUDEN: Skuespiller Lily James spiller rollen som Hugh Grants datter, og bruden i oppfølgeren til «Fire bryllup og en gravferd». Foto: Splashnews / NTB scanpix Vis mer

Det femte bryllupet

Den originale «Fire bryllup og en gravferd» ender med at Charles forlater «Duckface» ved alteret til fordel for Carrie, og de to sverger at de aldri skal gifte seg.

Deretter får vi se noen glimt av skjebnen til noen av de mest sentrale parene i filmen når rulleteksten har begynt å gå: blant annet bryllupene til Scarlett og Duckface. I tillegg blir Fiona koblet til Prins Charles, og Carrie og Charles får en sønn.

GRÅHÅRET GRANT: I oppfølgeren til den populære romantiske komedien er Hugh Grant ifølge The Telegraph ikke lenger brudgommen, men faren til bruden. Foto: Splashnews / NTB scanpix
GRÅHÅRET GRANT: I oppfølgeren til den populære romantiske komedien er Hugh Grant ifølge The Telegraph ikke lenger brudgommen, men faren til bruden. Foto: Splashnews / NTB scanpix Vis mer

Så går det 25 år før oppfølgeren plukker opp tråden der originalen slapp.

Den nye kortfilmen er omtrent ti minutter lang, og forteller historien om hvor de kjente og kjære karakterene fra originalfilmen er i dag. Også nå kommer handlingen til å være sentrert rundt et bryllup.

Men denne gangen er ikke Hugh Grant brudgommen, men derimot brudens gråhårede far, ifølge nettavisa The Telegraph.

- Vi er alle definitivt blitt eldre, men jeg mistenker at vi likevel ikke er blitt noe klokere. Det har virkelig vært hyggelig å finne ut hva som har skjedd med alle karakterene - og nå kommer de sammen for det femte bryllupet. Der vil det, som vanlig, ikke akkurat gå som planlagt, sier Curtis til The Guardian.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!