Var ikke Norge favoritten? Springsteen spilte hele «Born to run» for svenskene

The Boss ville gjøre noe spesielt for svenskene.

(Dagbladet): Først takket the Boss Sverige, før han sjokkerte og begeistret Friends Arena — med en nærmest verdensunik overraskelse.

— Vi ska spille skiva som tok oss hit, «Born to run», fra begynnelse til slutt for dere, sa Springsteen fra scenen, til stor applaus, både fra publikum og journalisten i Aftonbladet.

Nöjesbladets Markus Larsson kunne i hvert fall ikke holde følelsene tilbake:

— Dra mig baklänges... Hur många tvivlar just nu på att Sverige har en speciell plats i Springsteens karriär och hjärta? Den här kvällen kommer för evigt vara känd som «Born to run»-konserten på Friends arena, skriver han i liverapporteringen for Aftonbladet i kveld.

- Hvem er best? Bruce Springsteens første konsert på Friends Arena omtales allerede som en klassiker. En drøy time inn i konserten fikk et begeistret, svensk publikum en varm takketale - til Sverige. 

Mens alle nordmenn og fans som var i Telenor Arena mandag og tirsdag hørte at Springsteen omtale Norge som et spesielt land for ham, og nordmennene som hans aller beste fans, var det tydelig at svenskene er minst like gode.

Dagbladet møtte Springsteen noen timer før avreise onsdag, da han var på tur ut fra Elixia Colosseum på Majorstua i Oslo. Der brukte han i overkant av halvannen time av formiddagen på å trene styrke, og benyttet muligheten til å takke sine norske fans da han forlot treningssenteret.

- Jeg setter stor pris på dem. Fansen har gitt oss et skikkelig hjem her i Norge, sa Springsteen.

Man kan like det eller ikke, men Sverige var landet der Springsteen først ble oppdaget og slo igjennom. Men nordmennene regnes som enda mer trofaste og ihuga fans, i hvert fall ifølge nordmennene. Det har lenge vært Springsteen-rivaliseringen mellom nabolandene. 

- Vil takke dere   Men i kveld er det bare «söta bror» som takkes. Sjefen sjøl la ikke skjul på at han har et spesielt forhold til nabolandet. 

— Sverige var ett av de første landene jeg kom til etter at jeg dro fra USA, da jeg var 25 år gammal. At få stå her nå med så mange reiser bak oss og bli tatt imot slik vi blir, gang på gang. Vi vil takke dere, vil vil takke deres venner og familier, for at dere gjør dette til en del av deres liv, sa Springsteen på scenen - fra Sverige.

Her kan du lese hva Dagbladets gjesteanmelder Pedre Carmona-Alvarez skrev etter konserten. Anmeldelsen har tittelen «Den gamle mannen og menneskehavet».

Her kan du se Dagbladets bilder av av Bruce Springsteen.

Så kom altså overraskelsen. Bruce Springsteen och hans E Street Band kastet seg ut i det som kan bli en moderne klassiker.

— Jeg fikk spørsmål da jeg kom til Stockholm: «Hva skal dere overraske oss med?»  Så jag satt på hotellrommet og tenkte. Vi ska spille skiva som tok oss hit, «Born to run», fra begynnelse til slutt for dere, sa Springsteen - og gjorde nettopp det.