- Var jeg på Kalvøya?

LONDON (Dagbladet): - Jeg husker ikke konserten på Kalvøya i fjor sommer, jeg var vel dritings, innrømmer Nick Cave. I mai er han plateaktuell med CD-en «The best of Nick Cave And The Bad Seeds». Deretter er det på'n igjen for rockens enfant terrible.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kommer til å turnere i forbindelse med plateslippet, og et «Best of»-album er et kult utgangspunkt for å gjøre festivaljobber. Jeg tror folk kommer til å like det, sier Nick Cave.

Han har nettopp kommet hjem fra en to ukers ferie i Marokko, og ser uforskammet doggfrisk ut når han møter pressen for å snakke om det forestående samlealbumet.

Like pigg var han ikke sist han var ute i offentligheten.

Var dritings

Pressen skrev så blekket sprutet da han opptrådte tydelig beruset både under Roskilde- og Kalvøya-festivalen i fjor sommer.

- Turneen med «The Boatman's Call» i fjor er kanskje noe av det beste vi har gjort, sier han selv.

- Men du virket ganske sliten under de to siste konsertene i Roskilde og på Kalvøya?

- Hør her; hvis du indikerer at jeg var dritings, så stemmer det sikkert. Jeg husker ingen av de to konsertene. Turné er turné, sier Nick Cave.

Det er i det hele tatt en ganske annen mann som i disse dager tvinger seg gjennom tre uker med sju intervjuer hver dag, til tross for at han hater pressen. Så brun og lekker er mannen, at han må pudre seg London-blek for å holde stilen før tv-intervjuene.

- Du har tidligere fortalt at du alltid gruer deg litt i forkant av turneene med The Bad Seeds fordi de ender med råkjør, og at du blir sliten og destruktiv av det...

- Har jeg sagt det? Jeg liker ikke å bli intervjuet, men det er enda verre å bli sitert, kvitterer Nick Cave en smule muggen. Og vil ikke snakke mer om den saken.

Lenge til neste album

Den som venter på nytt materiale fra Nick Cave, må vente lenge. Han har bestemt seg for ikke å slippe noe nytt album med The Bad Seeds før tidligst til neste år. I mellomtida har han andre planer.

- Det beste med å ha fri fra bandet er at da kan jeg være med på alt jeg må si nei til ellers. Jeg liker å være involvert i flere ting, sier komponisten og forfatteren.

Allerede i 1984 fikk han antatt manuset til filmen som seinere ble «Ghosts... Of The Civil Dead». Nå har regissøren, John Hillcoat, bedt Cave være med og skrive en mytisk westernhistorie fra hjemlige trakter i Australia. Dessuten jobber han med musikalske skisser til Jake Scotts kommende film, «Plunkett & MacLeane».
11. mai slippes derimot en oppsummering av Nick Cave sålangt. «The Best of Nick Cave & The Bad Seeds» heter samleplata.
I tillegg til 17 sanger hentet fra 15 år med «The Bad Seeds», får man en live-CD som bonus. Opptaket er fra Nick Caves konsert i Royal Albert Hall i fjor.

<B>DRITINGS:</B> Nick Cave ravet rundt på Kalvøya i fjor. Både under og etter konserten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer