Lil Wayne:

Var konge i 2008. Nå kan Lil Wayne jakte tronen igjen

Lil Wayne er en av hovedårsakene til at Drake ble så stor som han er i dag. Det kan også være grunnen til at han forsvant.

STJERNE: Før folk visste hvem Kendrick Lamar og Drake var, ble Lil Wayne ansett som verdens aller største rapper. Så forsvant han. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Før folk visste hvem Kendrick Lamar og Drake var, ble Lil Wayne ansett som verdens aller største rapper. Så forsvant han. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått over ti år siden Dwayne Michael Carter Jr. (35), eller Lil Wayne som de aller fleste kjenner ham som, satt på tronen som verdens fremste rapper. Det var før folk visste hvem Kendrick Lamar og Drake var.

Mange mener Drake sitter på tronen nå, eller i det minste er en av hovedutfordrerne til å ta over. Vel, det kan han takke Lil Wayne for:

I 2009 signerte han nemlig en platekontrakt med Lil Waynes Young Money Entertainment, og året etter slapp han albumet «Thank Me Later» som debuterte som nummer én på Billboard 200.

Bransje i utvikling

Men bransjen har utviklet seg i en rasende fart det siste tiåret. I et intervju med Rolling Stones forklarer hovedpersonen det selv slik:

- Nå kan hvem som helst slippe en ny låt på internett, og det kan bli den heiteste låta noensinne.

- Da jeg var i begynnelsen av karrieren min, kunne man ikke gjøre slikt. Men det er fantastisk - bransjen er vidåpen og jobben min er å forbli toneangivende.

Høydepunktet

Søndag var det akkurat ti år siden artisten slapp «Tha Carter III», som markerte toppen av hans karriere. En rolle han raskt skulle miste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer