PUPPULÆR: Rooney Mara er populær hos medskuespiller Christopher Plummer, som mener hun er enda bedre enn Salander-originalen. Foto: Sony Pictures
PUPPULÆR: Rooney Mara er populær hos medskuespiller Christopher Plummer, som mener hun er enda bedre enn Salander-originalen. Foto: Sony PicturesVis mer

- Vår Lisbeth Salander blir bedre enn i originalen

Oscar-nominert medskuespiller mener Rooney Mara gjør en bedre Lisbeth Salander-jobb enn Noomi Rapace.

(Dagbladet): Den svenske skuespillerkometen Noomi Rapace (31) ble skrytt i skyene etter sin innsats som Lisbeth Salander i filminnspillingen av «Menn som hater kvinner», som senere har gitt henne innpass i store Hollywood-produksjoner som «Sherlock Holmes 2» og «Prometheus».

Derfor er det knyttet store forventninger til om «The Social Network»-skuespilleren Rooney Mara (26) klarer å gestalte rollen som den piercede og tatoverte hackeren på en like intens måte i den amerikanske nyinnspillingen.

Det gjør hun, skal man tro medskuespiller Christopher Plummer.

- Yngre I et intervju med Aftonbladet går den Oscar-nominerte 81-åringen langt i å hevde at Mara overgår originalen på de fleste områder.

- Vår Lisbeth Salander blir bedre enn i originalen. Jeg har sett de tre svenske filmene i serien og synes de er veldig bra. Alle gjør en bra jobb, men jeg tror vår lille jente, Rooney Mara, kommer til å bli fantastisk i rollen. Hun ser mye yngre ut enn jenta i den svenske filmen. Det kommer til å gjøre det mer ekkelt og mer spesielt, sier Hollywood-veteranen til den svenske avisa.

Når den svenske journalisten ber 81-åringen utdype, går han enda lengre i å hype opp sin unge skuespillerkollega, som i den nye posteren stiller toppløs med piercinger gjennom brystvortene.

Regissør-skryt - Rooney er veldig, veldig dynamisk. Men samtidig har hun et veldig uskyldig utrykk, noe som er en ganske merkelig kombinasjon. Hun andre - jenta i den svenske versjonen - syntes jeg var litt...det føltes som om hun hadde vært med før.

Regissøren David Fincher, som selvfølgelig også har sett den originale svenske filmen, har imidlertid tidligere skrytt av Rapace.

- Filmen er vakker. Det er en flott og pen thriller. Noomi Rapace var utrolig fengslende og overbevisende i rollen, har Fincher sagt til Expressen.

TUNGVEKTER: Christopher Plummer spiller Henrik Vanger i nyinnspillingen av Stieg Larssons suksessbøker. Foto: Scanpix
TUNGVEKTER: Christopher Plummer spiller Henrik Vanger i nyinnspillingen av Stieg Larssons suksessbøker. Foto: Scanpix Vis mer