<strong>FILMAKTUELL:</strong> Benjamin Helstad spiller en av hovedrollene i filmen «Cave» som har Norges-premiere 2. september. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FILMAKTUELL: Benjamin Helstad spiller en av hovedrollene i filmen «Cave» som har Norges-premiere 2. september. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Var livredd i innspillingen av ny ekstremsportfilm: - Jeg er skikkelig pingle

Skuespiller Benjamin Helstad var verken fysisk eller psykisk forberedt til den krevende innspillingen av thrilleren «Cave».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Benjamin Helstad

  • Norsk skuespiller og musiker, født 1987.
  • Filmdebuterte i «Jakten på nyresteinen» i 1996.
  • Har spilt i Margreth Olins film «Engelen» (2009), hovedrollen i den norske filmen «Kongen av Bastøy» og NRK-serien «Kampen om tungtvannet».
  • Aktuell i thrilleren «Cave» av Henrik Martin Dahlsbakken.

(Dagbladet): - Jeg er en skikkelig pingle som er redd alt mulig. Da Henrik ringte om rollen, måtte jeg spørre om han hadde ringt til riktig Benjamin. Jeg synes hele manus var skummelt, sier Benjamin Helstad og smiler skjevt.

Dagbladet møter den 29 år gamle skuespilleren i Haugesund, dagen etter gallapremieren til filmen «Cave» der Helstad spiller en av hovedrollene.

Filmen er regissert av den unge, og særdeles produktive, regissøren Henrik Martin Dahlsbakken (27), som kommer med hele to spillefilmer og en kortfilm i år.

«Cave» er kalt en thriller fra ekstremsportmiljøet, og handler om tre norske eks-soldater som vil være de første menneskene som kommer seg levende gjennom et uutforsket, klaustrofobisk grottesystem.

Klaustrofobi

For Helstad, som innrømmer at han har klaustrofobi, var det alt annet enn gøy å spille inn de ekstreme scenene.

<strong>PREMIERE:</strong> Benjamin Helstad som er med i filmen «Cave» som hadde premiere i Haugesund. Her fra fra gallapremieren. Foto: Nina Hansen / dagbladet
PREMIERE: Benjamin Helstad som er med i filmen «Cave» som hadde premiere i Haugesund. Her fra fra gallapremieren. Foto: Nina Hansen / dagbladet Vis mer

- De andre to er superatleter, superspreke og rappellerer ned fjell som ingen ting Jeg har aldri vært på fjellet i mitt liv før, røper Helstad.

I tillegg til Helstad gir Heidi Toini, Mads Sjøgård Pettersen liv til hovedrollene i filmen, og sammen åler de tre seg gjennom trange grottetunneler, klatrer ned sleipe berg, og dykker inn i smale fjellsprekker.

- De to andre ser ut som strigla, korthåra, greske guder begge to. Mens jeg var han langhåra karen med noen kilo for mye, sier Helstad og forteller at scenene var krevende når han ikke hadde trent noe på forhånd.

- Alt var helt jævlig. Jeg tenkte først at nå kan jeg endelige lære å dykke, men for meg var det å puste under vann helt grusomt. Jeg ropte på stuntmann hele tida, sier han og rister på hodet.

<strong>PÅ RØD LØPER:</strong> Skuespiller Benjamin Helstad som sammen med medskuespillerne  Heidi Toini og Mads Sjøgård Pettersen, samt egissør  Henrik Martin Dahlsbakken.
Foto: Nina Hansen / dagbladet
PÅ RØD LØPER: Skuespiller Benjamin Helstad som sammen med medskuespillerne Heidi Toini og Mads Sjøgård Pettersen, samt egissør Henrik Martin Dahlsbakken. Foto: Nina Hansen / dagbladet Vis mer

Trives på kafé

Filmen har Norgespremiere 2. september og frir til den nye gjengen med aktive, naturglade unge voksne som gjerne utfordrer seg selv i feriene. Helstad trives imidlertid bedre i urbane settinger.

- Jeg er glad i kafeer og å gå rundt i byen, jeg. Nå har jeg fått nok naturopplevelser for to år minst, sier han og ler.

- Hvorfor sa du ja til rollen i filmen da?

- Nei, det var av kjærlighet til Henrik, jeg vil gjerne gjøre mer film med han, sier Helstad og forteller at rolletolkningen av en fyr som sliter med ettervirkninger fra livet som soldat, også var en god utfordring.

- Det er en ganske kompleks person, med mørk bagasje, og å spille en vaskeekte psykopat er jo en glede, sier han og smiler lurt.

Oppfølger neste år

<strong>REDD DET MESTE:</strong> Benjamin Helstad er redd det meste, og har også høydeskrekk. Foto: Nina Hansen / dagbladet
REDD DET MESTE: Benjamin Helstad er redd det meste, og har også høydeskrekk. Foto: Nina Hansen / dagbladet Vis mer

Framover blir skuespilleren, som tidligere har spilt i filmer som «Kongen av Bastøy», «Engelen» og tv-serien «Kampen om tungtvannet», å se i neste sesong av NRK-serien «Unge lovende».

Helstad håper også på å få være med i oppfølgerfilmen, «Cave 2», som skal komme allerede til neste år.

- Ja, jeg elsker å jobbe med Henrik, og «Cave 2» skal heldigvis være en annen sjanger, sier Helstad og forteller at mens han ikke er den fysisk mest tøffe fyren, så er han tøff på andre måter.

- Jeg er ikke redd for å snakke om følelser, og det er det jo mange macho menn som er.

CAVE: Den norske filmen Cave har kinopremiere 2. september 2016. Video: Youtube: Another World Entertainment Norway Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer