FATTIG: Pink følte hun ble lurt tidlig i karrieren noe som førte til at hun tjente nærmest ingenting på musikksuksessen. Tirsdag fikk hun sin egen stjerne på Hollowood Walk of Fame. Foto: Xavier Collin/IMAGE PRESS AGENCY/SPLASH NEWS
FATTIG: Pink følte hun ble lurt tidlig i karrieren noe som førte til at hun tjente nærmest ingenting på musikksuksessen. Tirsdag fikk hun sin egen stjerne på Hollowood Walk of Fame. Foto: Xavier Collin/IMAGE PRESS AGENCY/SPLASH NEWSVis mer

PINK avslører:

- Var lutfattig

Som tenåring lærte artisten «Pink» at det lønner seg å lese kontrakter nøye - og det på den harde måten.

I forbindelse med avdukingen av hennes helt egne stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles, åpnet Pink seg til Variety om hennes 20 år lange karriere.

Allerede som 19-åring hadde hun signert platekontrakter med store selskap. Likevel var det noe som ikke stemte.

- Selv om jeg hadde solgt 15 millioner album var jeg fortsatt lutfattig. Jeg ble fullstendig lurt og merket av alle personene jeg møtte, forteller hun til magasinet.

I dag har 39-åringen lagt de økonomiske problemene bak seg.

Alecia Moore begynte sin karriere i RnB-gruppa Choir men bestemte seg for å gå solo. Da hun brøt kontrakten mistet hun alt.

- Jeg var 17 år og hjemløs. Plateselskapet betalte for at vi skulle bo i Atlanta, så jeg hadde ikke noe sted å bo, forteller hun.

Tok pengene

Hun kjente to produsenter i New York som lot henne sove på gulvet i studioet deres. Der fortsatte Moore å skrive låter i håp om å en dag kunne gi ut et album.

Plutselig en dag snudde lykken for tenåringsjenta. En kveld fikk de besøk i studioet av en direktør for et stort plateselskap. Han la merke til låtene til unge Alecia Moore.

- Direktøren sa: «Hvor mye skal du ha for å signere en platekontrakt hos oss?». Jeg var blakk på den tiden og hadde omtrent 20 dollar. Jeg tøyset og sa «Én million dollar». Så sa han «Ok, da sees vi på mandag».

I det Moore var i ferd med å signere kontrakten med plateselskapet, dukket plutselig hennes tidligere managere opp, som hun ikke hadde sett på seks måneder.

- Jeg skjønte ingenting og de sa «Du sa aldri opp avtalen med oss. Du skjønner, lille jente, at dersom du ønsker å sparke folk, må det skje skriftlig». Og så tok de alle pengene mine, sier Moore til Variety.

- DU KOMMER TIL Å KLARE DEG: Mandag 20. august holdt artisten Pink en konsert i Brisbane, Australia. Blant publikum stod 14 år gamle Leah med en plakat med en helt spesiell beskjed. Video: Donkin Katrina / Facebook Vis mer

Catsuit

I 2000 slo Pink gjennom med hitlåtene «There You Go» og «Most Girls». Likevel tjente hun nærmest ingenting på suksessen.

CATSUIT: PINK har blitt en av verdens meste kjente artister. Her iført en catsuit på en konsert i 2018. Foto: Larry Marano/REX/Shutterstock
CATSUIT: PINK har blitt en av verdens meste kjente artister. Her iført en catsuit på en konsert i 2018. Foto: Larry Marano/REX/Shutterstock Vis mer

Da hun skulle reforhandle kontrakten på plateselskapet, gikk hun med på å signere den dersom hun fikk en catsuit (red. tettsittende drakt) verdt rundt 2500 kroner.

- Jeg var bare interessert i å gi ut et album, så det var alt som ble forandret i kontrakten. Jeg gjorde ingen god jobb, men jeg brydde meg ikke om det. Da min daværende manager så kontrakten sa han: «Hva i h****** har du gjort?». Jeg sa «Jeg aner ikke. Men jeg fikk en catsuit», forteller Pink.

Når hun ser tilbake på det nå, synes hun det er helt latterlig.

- Men det fikk meg fra A til B, avslutter hun. Hun sier også at hun en dag vil skrive en bok ved navn «Artist to artist: How to get f**ked».

Takknemlig

Det var først i 2001, før hun ga ut sitt andre album «Missundaztood», at Moore begynte å få orden på økonomien, ved hjelp av manageren Roger Davies.

Albumet var starten på hennes mer rocka musikkstil og solgte tre ganger mer enn hennes første album gjorde. Denne gangen klarte Pink å sikre seg en del av overskuddet.

FAMILIE: I dag er Alecia Moore gift med motorcrosskjører Carey Hart. Sammen har de datteren Willow Sage (7) og sønnen Jameson Moon (2). Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/SPLASH NEWS
FAMILIE: I dag er Alecia Moore gift med motorcrosskjører Carey Hart. Sammen har de datteren Willow Sage (7) og sønnen Jameson Moon (2). Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/SPLASH NEWS Vis mer

I dag er 39-åringen gift med motorcrosskjører Carey Hart, og de har to barn sammen, Jameson Moon (2) og Willow Sage (7). Hun takker mannen for å ha kunnet oppnå sin største drøm om å kunne reise verden rundt på turné.

- Jeg gir ikke opp. Da jeg ikke solgte album, var likevel konsertene mine utsolgt. Jeg trengte aldri å vinne noen popularitetskonkurranse. Jeg ønsket å bli fantastisk god i det jeg drev med. Nå er jeg snart 40 år og jeg kan si at jeg er fantastisk god i det jeg gjør, sier Moore til magasinet.

5. august kommer Pink til Norge for å spille i Telenor Arena, som en del av sin verdensturné.