I PODKAST: Jimmy Frank Hicks og nevøen Tyler Goodson (til høyre) står ved grava til vennen John B. McLemore. Foto: NTB Scanpix
I PODKAST: Jimmy Frank Hicks og nevøen Tyler Goodson (til høyre) står ved grava til vennen John B. McLemore. Foto: NTB ScanpixVis mer

«S-town»

Var med i verdenssuksessen: - Jeg angrer på det jeg har sagt

Tyler Goodson fra «S-Town» sier at han har sagt ting han ikke skulle sagt.

(Dagbladet): Den populære podkasten «S-Town» har siden den ble gitt ut tidligere i år underholdt lyttere fra hele verden.

Over 65 millioner mennesker har lastet ned den mye omtalte podkasten, som i utgangspunktet startet som et mordmysterium - før det etter hvert utviklet seg til å bli en fascinerende skildring av beboerne i småbyen Alabama.

Men for en av hovedpersonene i serien, Tyler Goodson, har suksessen imidlertid hatt en mer alvorlig innvirkning enn hverdagslig underholdning på ørene. Det skriver The Guardian.

OBS: Den videre teksten kan inneholde spoilere.

Arrestert for innbrudd

Goodson er en 26 år gammel firebarnsfar, som blant annet har jobbet på McLemores gård (hovedpersonen i podkasten). Etter at McLemore begikk selvmord, tok Goodson seg friheten til å ta noen av gjenstandene som var igjen på gården hans. Blant annet to skolebusser, en 18-hjulet trailer samt en rekke verktøy.

Dette ble 26-åringen arrestert for i 2015, etter at McLemores fettere rapporterte det inn til politiet. Arrestasjonen blir beskrevet av journalist Brian Reed i podkasten.

Hevder han fikk lov

Gårdseier McLemore sier derimot i et opptak før han døde at han ønsket å overlate noe til hans fire barn og Tyler Goodson. Det ble likevel aldri gjort noen skriftlige avtaler på dette, og eiendommen gikk til slutt til hans mor. Dette skriver Inews.

Goodson på sin side har aldri nektet for at han har vært inne på eiendommen og hentet gjenstander, og hevder McLemore ga han lov til å forsyne seg fra gården.

Brukes mot han i retten

Nå vil aktor Bryan Jones bruke Goodsons ord og utsagn i podkasten som bevis i en rettssak - hvor Goodson er anklaget for overtredelse og innbrudd.

- I podkasten innrømmer Goodson direkte alle tyveriene og innbruddene han har begått. Etter at jeg hørte dette doblet jeg antall tiltalepunkter mot ham, sier Jones til Tuscaloosa News.

Prøver å hindre

Goodsons forsvarere, Cedrick Coleman og J.D. Terry, sendte nylig inn en forespørsel om å hindre å bruke podkasten som bevismateriale i rettssaken.

- Vi har ikke råfilene. Alt vi har er en redigert syv timers serie fra mer enn hundre timers intervjuer. Uten originalen burde ikke noe av dette ha kommet ut, sier forsvarer Coleman.

Forsvarerne har også prøvd å flytte rettssaken til en stat hvor juryen er mindre opphengt i podkasten, men forespørselen har imidlertid ikke blitt godkjent av Alabama-områdets dommer, Don McMillan.

Angrer på uttalelsene

Etter at «S-Town» ble sendt på lufta for første gang, har det vært mange debatter om hvorvidt podkasten er innenfor grensene når det kommer til personvern og etikk.

Goodson forteller at han noen ganger angrer på det han har sagt i mikrofonen.

- Noen ganger angrer jeg på det jeg har sagt, enten fordi jeg var opprørt eller fordi jeg ikke tenkte klart. Det er garantert en interessant historie sett utenifra, men det blir annerledes for meg, sier han og utdyper:

- Det er trist, spesielt med tanke på hvordan dette har utviklet seg. Jeg er ikke kriminell. Jeg er ingen tyv. Men vi får se hva som skjer.