SKRIVER OM 30 ÅR SOM SCIENTOLOG: Leah Remini letter på sløret og skriver om kirkesamfunnet i ny bok. Foto: NTB Scanpix
SKRIVER OM 30 ÅR SOM SCIENTOLOG: Leah Remini letter på sløret og skriver om kirkesamfunnet i ny bok. Foto: NTB ScanpixVis mer

Var medlem av scientologikirka i 30 år - nå skriver hun bok

Leah Remini ut mot det kontroversielle trossamfunnet.

(Dagbladet): Leah Remini, best kjent fra sin hovedrolle i komiserien «Kongen av Queens», gikk ut av scientologikirka i 2013 etter mer enn 30 år som medlem av kirka.

Etterhvert som kjendisstatusen hennes steg til værs, ble Remini en stadig mer fremtredende talsperson for det kontroversielle trossamfunnet.  

Nå skriver Remini bok om årene som scientolog: «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» er like om hjørnet, og ventes å heve øyebryn både i Hollywood og i scientologimiljøet. 

Brudd etter krangel Boka loves å være en «dristig, modig og hard bekjennelse» over Reminis årelange tjeneste til trossamfunnet hvor også Tom Cruise og John Travolta er medlemmer. Remini ble meldt inn i scientologikirka som barn, og var aktiv i kirka i mer enn 30 år. Dermed har hun bedre kjennskap til kirkas hemmeligheter enn de aller fleste. 

«Da hun begynte å stille spørsmål til noen av kirkas holdninger, ble hun et mål for ledelsen. Det ledet til hennes brudd med kirka» skriver forleggeren om boka ifølge Hollywood Reporter

Remini meldte seg ut av scientologikirka etter uenigheter med scientologilederen David Miscavige. Hun uttrykket også et ønske om at hennes egen datter (9) skulle vokse opp utenfor scientologimiljøet. 

«Manisk» Kirka er omstridt for angivelig å tukte sine medlemmer, og tidligere scientologer har i hopetall beskyldt kirka for utstrakt bruk av fyisisk og psykisk terror. Trolig vil Reminis bok inneholde flere slike påstander, som scientologikirka selv konsekvent tilbakeviser.

«Ms. Remini må gå videre med livet sitt og slutte å manisk beskylde andre for å være skyld i hennes problemer, uansett om det måtte være religion eller de menneskene hun tidligere jobbet med», sier Karin Pouw, talsperson for scientologikirka til Huffington Post. 

«Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» kommer for salg i USA 3. november.