Var på do da hun vant

LOS ANGELES: Hugh Grant ville så gjerne gi halvt norske Renee Zellwegger prisen for beste skuespiller for rollen i komedien «Nurse Betty», men hun var forsvunnet da han ropte opp navnet hennes. Renee var på do - men kom omsider løpende ut i salen med litt leppestift på tennene.

Golden Globe-vinnerne

- Renee Zellwegger? Hvor er du? Har hun gjemt seg? spurte Hugh Grant og smilte usikkert. Han visste at hun var tilstede på utdelingen, men var ikke ved bordet sitt da hun hadde vunnet. Omsider kom Zellwegger løpende inn i salen - til stor applaus fra publikum. Selv lo hun også stort av opptrinnet.

- Jeg var på do. Jeg trodde jeg hadde noe mellom tennene, som jeg gjerne ville få orden på. da jeg sto og så meg selv i speilet skrek en jente til meg at jeg hadde vunnet og at jeg måtte komme meg ut i salen, fortalte Renee Zellwegger til pressen etter hun hadde motatt prisen.

Nye stjerner

Situasjonen er ganske betegnende for Golden Globe-utdelingen. Det er en ganske løssluppen og lite pretensiøs utdeling, der det bugner med god drikke og mat, utfordrende antrekk - og følgelig smilende stjerner, gamle som kommende supernavn. Og de var det mange av under nattas utdeling på Beverly Hilton i Los Angeles.

De mest prestisjetunge prisene gikk til ringrevene Julia Roberts og Tom Hanks, for sine roller i henholdsvis «Erin Brockovich» og «Cast Away». «Gladiatoren» ble kåret til beste drama og «Almost Famous» til beste komedie. Sistnevnte film kommer til Norge den 9. februar - og bør bli en publikumsvinner. Kate Hudson, datteren til Goldie Hawn, fikk dessuten prisen for beste kvinnelige bi-rolle i nettopp «Almost Famous». Benicio Del Toro fikk prisen for beste mannlige bi-rolle i filmen «Traffic», som kommer til Norge 2. mars. Begge filmene er det bare å sette på «må se»-lista - ikke minst takket være skuespillerprestasjonene til Hudson og Del Toro. Disse to er skuespillere det er verdt å følge med ekstra framover.

- Følg hjertet

Sarah Jessica Parker var åpenbart overrasket over å få prisen som beste skuespiller i tv-serie, og tok på sparket den lengste takketalen under årets Golden Globe. George Clooney fulgte opp med en innrømmelse da han ble kåret til beste mannlige skuespiller i en komedie for sin rolle som syngende fange på rømmen i «O Brother, Where Art Thou», regissert av brødrene Coen.

- Jeg er faktiske uekte sønn av John Ashcroft, sa Clooney, til rungende latter fra salen. USAs nye president George W. Bush har utnevnt den råkonservative Ashcroft til justisminister, noe som liberale Hollywood ikke er overvettes positiv til. Hovedrolleinnehaver i tv-serien «Presidenten», Martin Sheen, er også en åpen demokrat _ og ble etter at han fikk prisen for beste mannlige skuespiller i en tv-serie spurt om han hadde noen råd å gi Bush.

- Han må bare følge hjertet sitt, svarte Sheen.

Muligens har også de som kåret de endelige vinnerne også fulgt hjertet sitt da den narkotikatiltalte skuespilleren Robert Downey jr. fikk prisen for beste mannlige bi-rolle i en fjernsynsserie. Vel, Downey jr. fortjener uansett prisen for sin gjesteopptreden i TV-serien Ally McBeal.

Vinnerne

Renee ZellweggerAlle Foto: SCANPIX
Julia RobertsAlle Foto: SCANPIX
Sarah Jessica Parker
Robert Downey Jr og Calista Flockhart