Var på hasjkafe, klager på vondt i halsen

Og i dag skal punkdronninga Patti Smith synge på Norwegian Wood?

Punkdronninga Patti Smith er hovedattraksjon på Norwegian Wood-festivalen fredag.

Det er kanskje greit at punk ikke er sjangeren som setter den klokkeklare vokalprestasjonen i høysetet. Etter at hun ankom Oslo torsdag kveld har Patti Smith nemlig avslørt at hun sliter med stemmen - og at hun kommer rett fra hasjkafé i Amsterdam.

På en snurr Det var under et intervju med Smith på Litteraturhuset i forbindelse med lanseringen av hennes memoarer at den amerikanske artisten torsdag kveld fortalte at hun kom rett fra Amsterdam.

Der hun hadde vært «på en snurr» på en av byens beryktede coffeeshops, sammen med sin mangeårige gitarist Lenny Kaye.

- Men vi kjøpte bare kaffe, altså, sa 64-åringen, som da hun skulle fremføre en av sine sanger avslørte at hun likevel har vond hals

- Jeg sliter dessverre med bronkitt, men jeg kan love at alt er i orden til konserten i morgen, sa hun til den fullstappede Wergeland-salen, der mange kulturkjendiser og flere av hennes største fans satt som tente lys.

Bandet er på en Europa-turne som har tatt dem fra Østerrike og Tyskland til Irland og Nederland før Norge.

Spiller gammelt og nytt Som en trio har Patti Smith, Lenny Kaye og bassist Tony Shanahan holdt to konserter i den gamle kirken De Duif i Amsterdam. I Oslo skal det være fullt band på scenen.

I NORGE: Patti Smith kom rett fra Amsterdams cooffeshops til Oslos Litteraturhus, klagde over vondt i halsen, men lovet å være klar for konsert på Norwegian Wood fredag. Alle foto: LITTERATURHUSET

Og med mindre de plutselig avviker fra sin vante setliste, får du høre flere gamle klassikere i kveld - som «Because the Night», «Gloria», «Rock n Roll Nigger» og Neil Youngs «Helpless».

- Hva slags musikk digger du om dagen? fikk hun spørsmål om på Litteraturhuset.

- Adeles «Rolling in the Deep» og PJ Harveys «The Words That Maketh Murder». Ellers liker jeg å høre på Glen Gould, så jeg digger mye rart, svarte Patti Smith.

VETERAN: Patti Smith er blitt 64, men holder koken på scenen. Her i Wien for ei drøy uke siden. Foto: SCANPIX
VETERAN: Patti Smith er blitt 64, men holder koken på scenen. Her i Wien for ei drøy uke siden. Foto: SCANPIX Vis mer