FARSOTT: Pokémon GO går som en farsott over hele verden, og har ført til flere likfunn - senest i Danmark i går kveld. Illustrasjonsfoto: Tiziana Fabi / Scanpix
FARSOTT: Pokémon GO går som en farsott over hele verden, og har ført til flere likfunn - senest i Danmark i går kveld. Illustrasjonsfoto: Tiziana Fabi / ScanpixVis mer

Var på Pokémon-jakt i Danmark - fant lik

En død kropp ble funnet i en kanal i Odense i går kveld. 

(Dagbladet): I går kveld fant en 49 år gammel mann som var på Pokémon-jakt et lik i en kanal i Odense i Danmark, skriver danske BT.

Vaktsjef Lars Thede ved Fyns Politi bekrefter overfor Ekstra Bladet at det sjokkerende funnet ble gjort av en person som spilte Pokémon GO, som blander GPS-teknologi og virtuell virkelighet.

Ifølge avisa har liket ligget i vannet i lengre tid.

Vaktsjef Kenneth Taanquist i Fyns Politi sier til danske TV 2 at liket var i så dårlig stand at det ikke umiddelbart var mulig å identifisere om det var en kvinne eller mann.

JAKTET POKÉMON BAK RATTET: En mann på Pokémon-jakt kjøre inn i en politibil. Video: YouTube/Baltimore Police via Storyfu Vis mer

Til BT sier Taanquist at den 49 år gamle Pokémon-jegeren hadde vært ute og jaktet de virtuelle monstrene rundt klokka 21 i går kveld, da han støtte på liket.

Politiet opplyser videre overfor avisen at det på funnstedet ikke var noen umiddelbare tegn på at det skulle være begått en forbrytelse.

Dette er ikke første gang Pokémon GO har ført til likfunn. I forrige uke skrev Dagbladet at en 19-åring fra Wyoming fant en død kropp da hun var ute for å spille.

Pokémon GO går for tiden som en farsott over hele verden, og har både ført til økonomisk vekst og fysiske skader. Flere norske sykehus har til og med sett seg nødt til å advare mot bruk av spillet.

Lest denne? Oljefondet tjener på Pokémon-spill

Falske versjoner av spillet har ført til en del problemer for mobilbrukere, mens Datatilsynet har gått ut for å advare mot den originale utgaven.

POKÉMON GO INTRODUKSJON: Mange lurer på hva Pokemon GO egentlig er, hva det går ut på og hvordan det spilles. I denne videoen viser vi de første, enkle tingene man skal prøve å oppnå. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. (Skjermopptak) Vis mer