Var på vei ut for å kjøpe en overdose. Så ringte Thorvald

En telefonsamtale med Thorvald Stoltenberg fikk Arild Knutsen til å ombestemme seg.

VENNER: - Når du snakket med Thorvald, følte du deg virkelig sett og ivaretatt, sier Arild Knutsen (49) om avdøde Thorvald Stoltenberg. Bilde tatt på lanseringen av Knutsens bok «Fra forbud til fornuft». Foto: NTB Scanpix.
VENNER: - Når du snakket med Thorvald, følte du deg virkelig sett og ivaretatt, sier Arild Knutsen (49) om avdøde Thorvald Stoltenberg. Bilde tatt på lanseringen av Knutsens bok «Fra forbud til fornuft». Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag gikk Thorvald Stoltenberg bort. Gjennom en årrekke var han og leder for Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen (49), nære venner og partnere i ruspolitikken. I 2016 skrev Thorvald forordet til Knutsens delvis selvbiografiske bok «Fra forbud til fornuft».

- Det går greit, men jeg har dratt av gårde på tur for å ikke være alene hjemme, sier Knutsen til Dagbladet om at Thorvald Stoltenberg er gått bort.

- Reddet livet mitt

I 2011 mistet Knutsen sønnen sin. Jula 2012 sprakk han etter 17 år uten harde rusmidler. Han brukte amfetamin og piller i enorme mengder. Fra 2013 var han av og på ruskarusellen, og i 2016 nådde han bunnen. Han var innlagt til avrusning ved Aker sykehus, men hadde ingen planer om å bli der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer