Vår religiøse skjebne

ISLAMISME: Integreringen er i krise, fordi debatten foregår mellom de religiøse og de som er enda mer religiøse.

NY DOKUMENTARFILM: Walid al-Kubaisi har intervjuet en rekke arabiske intellektuelle, forfattere og forskere i den kritiske dokumentaren «Frihet, likhet og Det muslimske brorskap» som har premiere i morgen. Her er Kubaisi sammen med den liberale Gamal al-Banna, broren til muslimbrødrenes grunnlegger Hassan al-Banna.
NY DOKUMENTARFILM: Walid al-Kubaisi har intervjuet en rekke arabiske intellektuelle, forfattere og forskere i den kritiske dokumentaren «Frihet, likhet og Det muslimske brorskap» som har premiere i morgen. Her er Kubaisi sammen med den liberale Gamal al-Banna, broren til muslimbrødrenes grunnlegger Hassan al-Banna. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EUROPA HAR i flere tiår åpnet sine grenser for innvandrere og flyktninger fra den muslimske verden. I dag utgjør de en voksende minoritet, og i enhver by og ethvert hjørne på kontinentet fins nå muslimer og moskéer. De stiller krav om rettigheter uten til gjengjeld å vise interesse for kontinentets historiske tradisjon og verdier. Hvordan kan Europa takle denne utfordringen uten å bryte sine prinsipper og verdier om frihet og humanisme? Dette er et dilemma og et problem politikerne uten tvil vil komme til å slite med i årevis framover.

MEDIA OG offentlighet har valgt religiøse talsmenn og betrakter dem som representanter for hele den muslimske minoritet, mens staten valgte de «moderate» islamistene som dialogpartnere. Islamistene har de siste årene intensivert sitt press mot Europa med demonstrasjoner mot karikaturtegning, pavens tale og lovforbud mot hijab. Med dette er de i ferd med å skremme Europa bort fra sine friheter. Plutselig blir Yusuf Al-Qaradawi en helt, og til og med Aftenposten reklamerer med ham som moderat.

Litteraturhuset ble plutselig Religionshuset da Tareq Ramadan ble hyppig gjest. Norge bidro med å religionifisere vårt liv, og gir på denne måten et bidrag til det parallelle samfunnet islamistene jobber for, samtidig som det gir offentlig næring til islamfrykt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer