- Var så sløve at vi ikke rakk å si nei

Artister angrer på «Piracy Kills Music»-støtte.

(Dagbladet.no): Bransjeorganisasjonene Ifpi, Fono, Gramart, Artistforbundet og Tono fronter antinedlastings-kampanjen «Piracy Kills Music», et initiativ som ble lansert med en «sabeltannløs» debatt på Bylarm.

For å fronte kampanjen ble en rekke band og artister hentet inn som frontfigurer. Ikke alle av disse er like fornøyde med det i ettertid, skriver Adressa.

Hadde takket nei nå

- Vi gikk med på å delta på en samle-cd for Bylarm før kampanjen startet. På den tida var hele opplegget ganske mystisk, forteller Stig Aarskog i The School.

Han forteller til Adressa at det internt i bandet er delte meninger om kampanjen, og at de hadde takket nei til å delta om de visste det de vet i dag.

- Jeg synes debatten i ettertid har vært bra og interessant. Hvis artister velger å ikke legge ut låter på nett, er det kanskje feil å laste dem ned gratis. På det andre siden har vi nok en teknologi som gjør dagens platebransje foreldet.

Var for sløve

Blant de andre 114 artistene som er oppført på støttelista til «Piracy Kills Music», finner vi bandet 120 Days.

ANGRER: 120 Days, her avbildet på Spellemannutdelingen, er ikke lenger så fornøyde med å fronte antinedlastings-kampanjen «Piracy Kills Music». Foto: SCANPIX
ANGRER: 120 Days, her avbildet på Spellemannutdelingen, er ikke lenger så fornøyde med å fronte antinedlastings-kampanjen «Piracy Kills Music». Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er én eneste grunn til at vi er med på den. Og det er at vi var så sløve at vi ikke rakk å si nei i tide, sier vokalist Ådne Meisfjord til Adressa.

Alle artistene er imidlertid ikke negative til kampanjen - band som Lilyjets, Lumsk og D.D.E. stiller seg helhjertet bak den:

- Dette er en viktig sak vi støtter fullt ut, sier Bård Jørgen Iversen i D.D.E.

- Satt på spissen

Daglig leder i plateselskapet EMI, Bjørn Rogstad, er talsmann for «Piracy Kills Music». Han vedgår nå at det er å ta for hardt i å spå musikkens død:

- Joda, men det er jo helt satt på spissen. Hovedpoenget er at hvis ingen betaler for musikk, blir det ikke lagt penger i ny musikk. Det er logikken. Moralen er at slik nedlastning er ulovlig, det har vi en plikt å informere om.

PIRATDEBATT: Har fra debatten på Bylarm. Fra venstre: Marte Thorsby (IFPI), Bjørn Rogstad (EMI) og Joel Syverud (Piratgruppen).