KLARTE IKKE GÅ PÅ DO: Så stort var det for Kristoffer Schau å få besøk av rockeren Michael Krohn. Nå deltar Schaus band The Dogs på den store plate-hyllesten til Krohn og Raga Rockers. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
KLARTE IKKE GÅ PÅ DO: Så stort var det for Kristoffer Schau å få besøk av rockeren Michael Krohn. Nå deltar Schaus band The Dogs på den store plate-hyllesten til Krohn og Raga Rockers. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Var så starstruck at han tissa i badekaret

Nå deltar Schau og garasjerockbandet The Dogs på den store Raga-hyllesten som kommer som bokssett til høsten.

(Dagbladet): Det var det ikke vanskelig å takke ja til. For Schau var det en åpenbaring da Oslo-rockerne ga ut albumet «Maskiner i Nirvana» i 1984.

- Hele plata var en lærebok i rock. Det var nesten så jeg ikke trodde det var mulig å gi ut en så kort plate med så drøye tekster uten å bli arrestert for det, sier rockevokalisten, forfatteren og komikeren.

- Det var sånn «å, går dette an»? Jeg synes fremdeles det er den beste norske plata gjennom tidene, og ble overlykkelig da tittellåta ikke allerede var valgt av en av de andre artistene, forteller Schau til Dagbladet.

Tatt på senga Totalt 100 norske artister har gått sammen om å spille inn Raga-låter til boksen, som kan forhåndsbestilles på initiativtaker Christer Falcks crowdsourcing-sida New Jelly og kompletteres av Postens nye Raga Rockers-frimerke, Pushwagner-kunst, tekster og tegneserier som hyller Raga Rockers.

Bandet selv får hele overskuddet.

«Ble tatt litt på senga i dag. Voldsomt, men moro» var Krohns egen, karakteristisk kortfattede kommentar da planene for boksen ble offentliggjort torsdag.

Tatt på senga ble også Kristopher Schau første gang han møtte Michael Krohn.

Måtte bølle Det skjedde samme dag som Schau gjorde sitt inntog i norsk offentlighet - det såkalte Hugh Martin-stuntet, der han stilte ut egne smørerier, poserte som selvhøytidelig britisk kunstner og fikk flere medier til å lage seriøse omtaler.

- Michael var og så på utstillingen, av en eller annen grunn. Da jeg skulle hjem slo han plutselig følge, og siden han hadde en ølflaske på innerlomma spurte han om han kunne bli med oppp i leiligheten min for å drikke den, mimrer Schau.

- At selveste Michael Krohn sto inne i stua mi og drakk øl en helt vanlig formiddag ble rent for mye for meg. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle takle det og følte jeg måtte gjøre noe. Så da jeg måtte pisse, gjorde jeg det i mitt eget badekar istedet for i do. Fullstendig meningsløst og like flaut den dag i dag, sier han.

- Jeg var veldig letta da han gikk igjen, innrømmer Schau.

Går i studio i sommer Nå venter en lang sommersesong med bandet, som i tillegg til Schau består av «altfor mange» musikere - perkusjonist og organist i tillegg til den klassiske rockebesetninga.

De ga nylig ut sitt tredje album, «Black Chameleon Prayer», og allerede i sommer spiller de inn sitt fjerde.

I tillegg spiller de på en lang rekke festivaler.

- Den eneste måten å overleve som band i dag er å takke ja til det meste. Man må jobbe mye, hele tida, for å få det til. Men det er helt kult det, altså, sier vokalisten.

ROCKELEGENDE: Michael Krohn har ledet Raga Rockers i 30 år.
Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
ROCKELEGENDE: Michael Krohn har ledet Raga Rockers i 30 år. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer