Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vår største nettsuksess noensinne

Skandalefilmen «The Interview» går så det griner.

(Dagbladet): Årets mest omtalte film er omsider tilgjengelig for publikum. 

«The Interview» kan nå streames helt lovlig på nett i USA og Canada, og responsen har vært enorm. 

Så stor er publikumsinteressen, at filmen nå er Sonys største nettsuksess - noensinne. 

15 millioner dollar Action-komedien, som fikk en treer av Dagbladets anmelder, har allerede runda 2 millioner lovlige nedlastinger. Ifølge Sony gir det filmselskapet en inntekt på 15 millioner dollar bare på de fire første dagene filmen har vært tilgjengelig. En kjærkommen opptur for et selskap i dyp PR-krise.

«Filmen er allerede vår #1 online film gjennom tidene», skriver selskapet i en pressemelding

«FRIHETEN SEIRER»: Kinoene som fikk vise «The Interview» var tydelig fornøyd.  Foto: EPA/ERIK S. LESSER
«FRIHETEN SEIRER»: Kinoene som fikk vise «The Interview» var tydelig fornøyd. Foto: EPA/ERIK S. LESSER Vis mer

I tillegg til nettlanseringa, har Sony plukket ut en håndfull kinoer som faktisk får vise den omstridte filmen i romjula. Enn så lenge er det ikke klart når, eller om, filmen vil bli satt opp på norske kinoer.

Flere kjente mediepersonligheter i USA kritiserte før jul Sonys beslutning om å utsette premieren på «The Interview» og kalte avgjørelsen om å gi etter for hackerangrepene som «uamerikansk».

Sang «God Bless America» Siden det har mobiliseringen rundt filmen har vært høy. Under den første filmvisningen i sørstatsbyen Atlanta skal publikum ventende i billettkø ha satt igang en spontan allsang av «God Bless America». 

Filmen, med kjekkas James Franco og moroklump Seth Rogen i hovedrollene, forteller historien om to journalister som får i oppdrag å drepe den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un.

Som Dagbladet tidligere har kunnet avsløre, lykkes de to også med oppgaven - hvilket har satt sinnene i kok hos nordkoreanske myndigheter. Landets FN-utsending har blant annet omtalt filmen som et «angrep på Nord-Koreas suverenitet».

En gruppe hackere, som kaller seg Guardians of Justice, offentliggjorde tidlig i desember en rekke pinlige epost-samtaler mellom toppene i Sony Pictures, hvor blant annet Angelina Jolie og George Clooney får gjennomgå. De krevde at lanseringa av filmen skulle kanselleres. 

President Obama har gått langt i å beskylde Nord-Korea for å stå bak angrepene, noe diktatorveldet avviser på det sterkeste.

SETTER REKORD: James Franco og Seth Rogens «The Interview» har gått fra skandalefilm til å bli Sonys største nettsuksess - noensinne. AP Photo/Columbia Pictures - Sony, Ed Araquel
SETTER REKORD: James Franco og Seth Rogens «The Interview» har gått fra skandalefilm til å bli Sonys største nettsuksess - noensinne. AP Photo/Columbia Pictures - Sony, Ed Araquel Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media