HOS CAPPELEN: Eirik Jensen under Krimfestivalen hos Cappelen (sic) Damm i 2015 da han snakket om boka "På innsiden". En slags alvorlig krimfestival fant også sted i Tinghuset, Oslo by. Foto: Bjørn Langsem.
HOS CAPPELEN: Eirik Jensen under Krimfestivalen hos Cappelen (sic) Damm i 2015 da han snakket om boka "På innsiden". En slags alvorlig krimfestival fant også sted i Tinghuset, Oslo by. Foto: Bjørn Langsem.Vis mer

Vår sorenskriverpoet skriver fra retten som var helt besatt

Vår tids Morgan Kane, men El Gringo ble avkledd i Tinghuset

Nå venter denne nasjonen på den store uniformerte oppvasken

Meninger

CappLovens Bange Arm heter sorenskriverpoeten som opererer der selv skyggene ikke våger å bevege seg. I går var hun på plass for å dekke det som har utviklet seg til en skam og skandale for rettsstaten Norge. Her er hennes nedtegnelser. Vi våger ikke å rette på henne. Da blir det bråk når vi skal pusse opp badet hennes, smøre og pusse hennes mange våpen og kilder:

Tingrettsdommer Kim Heger førte det meste av ordet i fire timer i går da han, som er broren til forlagssjef Anders Heger i Cappelen (sic) Damm, leste opp den omfattende dommen mot Gjermund Cappelen Dum og den en gang så betrodde politimannen, Eirik Jensen.

Født i 1957 på Nesodden. Eirik Jensens er hans navn. Sol ute, månelyst i Tingretten. 21 år. Vindstille. Fint vær. Badevann. Dømt nord og ned. Hasj og hysj og hvor i all verden har sjefene i Oslo politidistrikt vært de siste 20 åra? Vi må spørre? Vi må gni oss i øynene. Månen er klar, kysten lys. Og, dette ble et stort nederlag for Jensen, og for hans advokat Elden. Vel, der skal ankes, ja. Elden er Kalle Anka. Hva med bøkene som nå skal skrives om Jensen-saken? Og vi venter på den endelige dommen som kanskje ikke kommer før det har gått vinter, vår og Høyesterett.

21 år. Eirik den tøffeste Jensen. Hvor var det gikk helt galt? Når steg du inn i hasjens gråsonetåke? Why? Grådighet? Du som hadde alt og som nå har mistet mer. Du som fikk takkebrev fra Slottet, ledet X-Ray, var a pain in the ass for A og B-gjengen og Young Guns. Du som kjørte store motorsykler, var en levende politilegende og som fikk ros av justisministeren og som nøt stor respekt og som ble sett på som en fri fugl, en kongeørn blant byens duer, og som mange ønsket dit pepperen gror. Anke selvsagt. Kanskje Tingretten og aktoratet har misforstått alt? Tror noen på det? Eirik Jensen født i 1957 på Nesodden var vår tids Morgan Kane. Tre titler fra Louis Mastersons forfatterskap: «El Gringo», «Heltene er trett» og «Djevelens marshall». Alle disse passer utmerket i dag. Cappelen? Notorisk døgenikt, snylter og skurk. Kan noen i hele verden stole på ham? Retten gjorde så? Tida vil vise. Cappelene burde ikke fått soningsrabatt, men Xtra-straff for det han har vært med på å pushe ut i samfunnet. Vi feller ingen tårer. Vi venter på den store uniformerte oppvasken. Den må komme NÅ!